



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy 3. ve 4. Etap, Uzundere 3. ve 4. Etap kentsel dönüşüm proje alanlarının yapı kooperatiflerinden teslim alınmasının ardından Aktepe-Emrez 1. Etap için de aynı adımı attı. Projeler yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZBETON ve Egeşehir AŞ’nin koordinasyonuyla hızla tamamlanacak.
Kentsel dönüşümde yeni bir dönem başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım işlerinin durdurulmasına ilişkin yasal süreçlerin ardından önce Örnekköy 3. ve 4. Etap ile Uzundere 3. ve 4. Etap alanları sonrasında ise Aktepe-Emrez 1. Etap için harekete geçti.
Örnekköy ve Uzundere’de ikişer etap kentsel dönüşüm proje alanları yüklenici ve ruhsat sahibi İZBETON A.Ş. tarafından mahkemelerin raporlarında tespit edildiği şekilde teslim alındı. Son olarak Aktepe-Emrez birinci etap için gerekli prosedür tamamlandı.
Mağduriyetler giderilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sürece ilişkin dün yapılan açıklamada her bir kentsel dönüşüm projesiyle ilgili iş programlarının ayrı ayrı yurttaşların bilgisine sunulacağı belirtilerek “Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapularını belediyemize devretmiş olan hak sahibi yurttaşlarımıza kira yardımı ödemesini sürdüreceğiz ve yapım işini üstlenen kooperatif üyesi yurttaşlarımızın da mağduriyetlerini ve beklentilerini hukukî çerçevede karşılayacağız” denilmişti.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
03 Ekim 2026İZMİR
03 Ekim 2026GÜNDEM
03 Ekim 2026KAF SİN KAF
03 Ekim 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
03 Ekim 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
03 Ekim 2026KAF SİN KAF
03 Ekim 2026
1
Karşıyaka Stadı İçin Beklenen Karar Meclisten Geçti!
19149 kez okundu
2
İzmir’in 95 Yıllık Çınarı Fuar Kapılarını Açtı!
15644 kez okundu
3
Başkan Cemil Tugay “Zafer Bayramı’mız Kutlu Olsun!”
12113 kez okundu
4
İzmir’de Sivrisineğe Karşı Dev Mücadele!
10898 kez okundu
5
Başkan Tugay’dan Gaziler Günü’nde Gazilere Vefa!
10858 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.