



İzmir’de sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 3 Ekim 2025 sabahı en yoğun yağış Menderes’te ölçüldü. Murtad istasyonunda 42,8 mm, Gümüldür’de 37,6 mm, Çileme Köyü’nde 37,5 mm yağış kaydedildi. Buca’daki yağış seviyesi 33,3 mm, Bornova-Çiçekliköy’de ise 32,5 mm olarak ölçüldü. Yağmur suyu ızgaraları ve dere yatakları ile yol geçiş menfezleri ve köprülerde temizlik yapan İZSU, çok sayıda araç ve personeli de görevlendirerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Merkez ilçelerde 390 personel sahada
Özellikle kritik noktalarda taşkınların önlenmesi amacıyla kent merkezinde 5 vidanjör, 27 kanal açma aracı, 9 ızgara temizlik ekibi, 20 çeşitli özelliklerdeki pompa, 17 iş makinesi, 17 kamyon ve 390 personel ile sahada olacak.
Kritik noktalara müdahale
Yoğun yağışın etkili olduğu bölgelerde ekipler, mazgal temizliği, pompa sistemleri ve yağmur suyu hatları üzerinden hızlı tahliye çalışmaları gerçekleştirdi. Bornova, Buca, Menderes ve Konak başta olmak üzere riskli noktalara anında müdahale edilirken, taşkın tehlikesi büyümeden kontrol altına alındı.
İZSU’dan vatandaşlara uyarı
İZSU yetkilileri, sağanak yağışın devam edebileceğini belirterek vatandaşlara dikkatli olmaları gereken konular hakkında uyarıda bulundu. Araçların su baskını riski bulunan alanlara park edilmemesi, taşkın riski olan bölgelerde bodrum katlara inilmemesi gerektiği vurgulandı. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “İzmir genelinde anlık ihbarlara müdahale ediyoruz. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Vatandaşlarımızın güvenliği için sahada 7/24 çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
02 Mayıs 2026İZMİR
02 Mayıs 2026GÜNDEM
02 Mayıs 2026KAF SİN KAF
02 Mayıs 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
02 Mayıs 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
02 Mayıs 2026KAF SİN KAF
02 Mayıs 2026
1
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8072 kez okundu
2
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6239 kez okundu
3
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5629 kez okundu
4
İzmir Dayanışması Büyüyor!..
5396 kez okundu
5
Yardım Paketine Rekor Destek!..
5390 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.