DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2069994-1,59%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Bir Karşıyakalı Bir Anı Argun Akmoral!..

Bir Karşıyakalı Bir Anı Argun Akmoral!..

ABONE OL
Haziran 13, 2022 13:28
Bir Karşıyakalı Bir Anı Argun Akmoral!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir Karşıyakalı Bir Anı Argun Akmoral!..

“Gitmekle gidilmiyor ki…

Gitmekle gitmiş olamazsın;

Aklın kalır,

Anıların kalır…”

Diyor dizelerinde “Cemal Süreyya…”

27 Mayıs 1960’da ihtilal yapılmıştı… İhtilalin üzerinden neredeyse bir yıla yakın bir süre geçmişti…

Sıkıntılı günler yaşanıyordu ülkede… Karşıyakalı Yarbay Fevzi Erdenözer o günlerde İzmir Merkez Komutanı olarak görev yapıyordu.

Yarbay Fevzi Bey ve İkbal Hanımın Çiğdem adını verdikleri dünya güzeli bir kızları vardı… Argun Akmoral ise, Karşıyaka’nın en yakışıklı delikanlılarındandı ve Kaf Sin Kaf’ın formasını giyiyordu…

Akmoral, İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi okuyordu, ama Kaf Sin Kaf’ın antrenmanlarını da kaçırmıyordu…

Argun Akmoral Merkez Komutanı’nın Kızı Çiğdem’e Vuruluyor!

Bir gün alışverişe çıktı Çiğdem Hanım, Karşıyaka Çarşısı’nın tadını çıkarıyordu ki, yakışıklı bir delikanlı ile göz göze geldi.

Çiğdem Hanımın yüreği hızla çarpıyordu, ilk görüşte âşık olmuştu, delikanlı da aynı duyguları yaşıyordu…

İşte Çiğdem ve Argun çiftinin hiçbir zaman bitmeyecek, her geçen gün daha da büyüyecek ve sonsuza kadar sürecek sevdası böyle başladı…

Çiğdem Abla ile yüreğinin en güzel yerinde yaşattığı, biricik aşkı “Argun Akmoral’ın” Namı Diğer “Kuş Argun’un” anma törenindeydik, Argun Ağabeyin 10. ölüm yıldönümüydü ve bütün dostları oradaydı ancak Çiğdem Abla çok üzgündü… Tören sonunda yanına gittim “Ablacım; biliyorum hüzünlüsün ama ne olursun, geçmişe bir yolculuk yapalım, Argun Ağabeyi analım” dedim…

Kırmadı beni isteğimi kabul etti…

* Çiğdem Abla, Argun Ağabeyin ne kadar büyük bir futbolcu ve ne kadar iyi bir hoca olduğunu biliyorum ve herkes biliyor, onun sporcu kimliğini değil, sizden ricam şu meşhur evlilik hikâyenizi anlatır mısın?

* Sevgili Ahmet; ilk olarak seninle şunu paylaşayım, Argun’a “Kuş Argun” lakabını Türk futbolunun efsane kalecisi “Turgay Şeren” taktı…

Evet, şimdi gelelim esas meseleye! Argun’la Karşıyaka Çarşısında karşılaştık ve birbirimizden çok etkilendik, yani yıldırım aşkıydı bizimki… İkimizde gençtik ve ömür boyu birlikte olmaya karar vermiştik, ancak ailelerimize göre vakit erkendi.

Argun Akmoral Çiğdem Hanımı Kaçırıyor!

Ne yaptıysak ne ettiysek, ailelerimizi ikna edemedik ve kaçmaya karar verdik.

O günlerde Argun’un en yakın arkadaşları, kaleci Muhip Çağlıdil, Ogün Altıparmak, Arif Dökel ve gazeteci Erkin Usman ağabeydi.

Argun, beni kaçıracağını arkadaşlarına anlatmış, onlarda onay verince kaçma planı yapılmaya başlanmış.

Babam subay olduğu için bizi kısa zamanda bulabilirdi. Önlem almak için Ankara, İstanbul ve Adana’ya ayrı ayrı uçak bileti almışlar, hatta Argun’un biletini Cengiz Yüncü’nün (Kalfa Cengiz)adına kestirmişler.

Dört gün sonra yanımızda Ogün Altıparmak olduğu halde 19 Haziran 1961’de İstanbul’daki Asfalt Rıza’nın yanına gittik.

Akmoral’ın Arkadaşları Gözaltına Alınıyor!..

Kaçtığımızı öğrenen babam Kemalpaşa Caddesi’ndeki Gode Cengiz’in babası Sabri Amca’nın kahvesine her akşam inzibatlarını gönderip, kahvede kağıt oynayan Argun’un arkadaşları, Muhip Çağlıdil, Ogün Altıparmak, Arif Dökel ve Erkin Usman’ı gözaltına aldırıp, bizim nerede olduğumuzu soruyormuş.

Babam, bizim yerimizi öğrenemediği için birkaç kez daha kahveye baskın yaptırmış ama istediği cevabı bir türlü alamamış.

Bir süre sonra Erol Özışıkçılar babamı bizimle ilgili yumuşatmış.

Babam, Argun’un arkadaşlarını yanına çağırmış ve anladım ki ‘Biz bu aşkın önüne geçemeyeceğiz, Argun’u affettim, Çiğdem’i getirsin şöyle dillere destan bir düğün yapalım…” demiş.

Dillere Destan Bir Düğünle Evlendiler!..

“Bizde hemen Karşıyaka’ya döndük. 2 Temmuz 1961’de Metin Oktay’ında bizleri yalnız bırakmadığı, uzun yıllar unutulmayacak bir düğünle yaşamımızı birleştirdik.

Argun’u istemeyen Fevzi Yarbay evlendikten sonra onu o kadar çok sevdi ki yaşamı boyunca Argun dedi başka bir şey demedi.

25 Mayıs 1963’de evimizin gözbebeği biricik kızımız Şebnem dünyaya geldi…

Kaf Sin Kaf sevdalısı Argun’la çok mutlu günler yaşadık… O adam gibi adamdı, beni hep adam gibi sevdi…

Her mutluluğun bir sonu varmış, bizim mutluğumuz 6 Şubat 2009’da Argun’un aramızdan ayrılmasıyla son buldu…

Bizim için Argunsuz günler çok zor geçiyor… Her gün artan özlemle, ışıklar ona yol arkadaşı olsun, ama şairin de dediği gibi aklım onda ve onun anılarıyla yaşıyorum…”

Çiğdem Abla ile Soğukkuyu mezarlığında duygu yüklü ve ilginç söyleşimizi tamamladıktan sonra Çiğdem Abla, kızı Şebnem, damadı ve aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Argun Hoca’ya son defa dualarını yaptı ve mezarlıktan ayrıldı… Işıklar yoldaşın, mekanın cennet olsun Argun Hocam…

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


    HIZLI YORUM YAP