



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Bayraklı Belediye Meclisi’nde alınan emsal artışını onaylaması sonrası, diğer ilçelerdeki depremzedelerin beklediği müjde Başkan Tunç Soyer’den geldi: “Kent genelinde, depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi teklifini, önümüzdeki ilk meclise sunacağım.”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 depremi sonrası orta ya da ağır hasar raporu almış tüm binalar için emsal artışı vereceklerini duyurdu. Bayraklı Belediye Meclisi’nin aldığı “parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı” kararının, hafta başında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını hatırlatan Başkan Soyer, “Bayraklı’da deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın ve ilçenin derdine derman olacak çözüm üretildi. Ancak İzmir’in tamamında depremle ilgili negatif sonuçlar doğdu. En büyük felaket Bayraklı’da yaşandı ama Menderes ve Karaburun’a kadar uzanan bir tablo var” dedi.
Toplumda oluşan çözüm beklentisinin farkında olduğunu ifade eden Başkan Soyer, bu nedenle depremden en çok etkilenen Karşıyaka, Bornova, Konak ve Karabağlar belediye başkanları ile bir araya geldiğini söyledi, şöyle devam etti:
Belediye meclisimize sunacağım
“Yaptığım görüşmelerin neticesinde, sadece belirli ilçelerde değil, kent genelinde depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi yönünde önergeyi belediye meclisimize sunmaya karar verdim. Bunu, ilk mecliste sunacağız. Böylece, kent genelinde deprem nedeniyle orta ve ağır hasar raporu verilmiş tüm binalardaki hak sahibi yurttaşlarımızın derdine derman olmak istiyoruz. Meclisimiz nasıl takdir ederse öyle karar vereceğiz.”
“Kentin geleceğini ipotek altına almayız”
Başkan Tunç Soyer, bir yandan depremzede yurttaşların sorununu çözme iradesi gösterdiklerini ancak diğer taraftan şehircilik ilkelerini gözetmek zorunda olduklarını da kaydetti, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz ağır veya orta hasar görmüş binalara, parsel bazında ilave bir hak vereceğiz. Böylece deprem mağduru yurttaşlarımıza, oturulmaz duruma gelmiş binalarını aynı şekilde yapma imkânı sunacağız. Yerinde dönüşüm yapacağız. Aynı şekilde, aynı metrajda, o parselde… Ama bunu yaparken; İzmir’in bütünü için negatif sonuçlar doğuracak sonuçlara imza atamayız. Planlamacılık disiplinine aykırı davranamayız. Gelecekte bu şehrin insanlarını, çocuklarını ipotek altına alacak sonuçların doğmasına izin veremeyiz. Özetle, üzerine basa basa ifade ediyorum; mağdurun yanında bir karar alırken, kentin geleceğini de koruyoruz.”
ÖNE ÇIKAN HABERLER
29 Nisan 2026İZMİR
29 Nisan 2026GÜNDEM
29 Nisan 2026KAF SİN KAF
29 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
29 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
29 Nisan 2026KAF SİN KAF
29 Nisan 2026
1
İzmir Dijitalde Vites Yükseltti Biri Açıldı Diğeri Yolda!
11171 kez okundu
2
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8078 kez okundu
3
Başkan Cemil Tugay Şeflerle Lezzet Turuna Çıktı!
6884 kez okundu
4
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6246 kez okundu
5
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5640 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.