



Depremde Zarar Gören Parklar Yenileniyor!
30 Ekim depreminde zarar gören 23 park yenileniyor. Parklarda depreme karşı acil durum alanları ve donatıları da oluşturulacak. Kent mobilyaları afet durumlarında halkın barınma ve enerji ihtiyacını karşılayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim İzmir depreminde Bayraklı’da zarar gören parkların bakım, onarım ve tadilatına Bayraklı Öğretmen Evi Parkı’ndan başladı. Proje kapsamında 23 parkta 200 bin metrekare alanda yeni malzemelerle düzenleme yapılacak. Tüm çocuk oyun alanları kauçuk malzemeyle yenilenirken, oturma birimleri estetik hale getirilecek. Yürüyüş yolları, çim alanlar, kilit parke taşlar ve 15 basketbol sahasının zemini yenilenecek. Zarar gören demir, metal, mekanik ve elektrik aksam da tümüyle değiştirilecek. Ayrıca parklarda depreme karşı acil durum alanları ve donatıları oluşturulacak. Rekreasyon amaçlı kullanılan kent mobilyaları afet zamanlarında toplanma alanlarında barınma, enerji, haberleşme gibi ihtiyaçların karşılandığı, enerjisini güneşten alan bir ünite şeklinde planlanacak.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
12 Ağustos 2026İZMİR
12 Ağustos 2026GÜNDEM
12 Ağustos 2026KAF SİN KAF
12 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
12 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
12 Ağustos 2026KAF SİN KAF
12 Ağustos 2026
1
Karşıyaka Stadı İçin Beklenen Karar Meclisten Geçti!
19104 kez okundu
2
İzmir’de Sivrisineğe Karşı Dev Mücadele!
10859 kez okundu
3
Büyükşehir’den Foça Yeniköy’de Anlamlı Açılış!
9281 kez okundu
4
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8158 kez okundu
5
“İzmir’de Zeybek Bilmeyen Kalmasın” Çağrısı 500 Kişilik Topluluğa Dönüştü!
7257 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.