DOLAR 32,3413 0.18%
EURO 35,1171 -0.24%
ALTIN 2.240,03-0,14
BITCOIN 2026418-7,83%
İzmir
17°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Engellilerin Seyahati Kolaylaşıyor!..

Engellilerin Seyahati Kolaylaşıyor!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:24
Engellilerin Seyahati Kolaylaşıyor!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engellilerin Seyahati Kolaylaşıyor!..

İzmir’de toplu ulaşımı kullanan engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için ESHOT Genel Müdürlüğü kolları sıvadı. Mobil uygulama, durak ve otobüs içi uyarı sistemlerinin hayata geçirilmesi için kentte engellileri temsil eden sivil toplum örgütlerinin görüşü alındı.

İzmir’de engellilerin otobüsle ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları azaltmak için bir dizi tedbir almaya karar veren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentteki engelli dernekleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Bilgi alışverişi amacıyla düzenlenen toplantıda engelli dernekleri temsilcileri yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve ilgili tüm birimlerin yöneticilerine anlattı.

Engellilerin ulaşımda öncelikli talepleri

Engelli derneklerinin temsilcileri; duraklarda ve araç içlerinde sesli ve görüntülü uyarı sistemlerinin mutlaka olması gerektiğini ifade etti. Durağa yaklaşan otobüsün nerede olduğu, kaç dakika içinde geleceği, otobüs şoförüne durakta engelli bir vatandaşın beklediği bilgisinin anlık olarak ulaşması, araçlarda yaklaşılan ve varılan durak bilgilerinin sesli ve görüntülü olarak anons edilmesi gibi uygulamalarının hayata geçirilmesi istendi. Engelli temsilcileri, özel araçlarının kural dışı park etmesi nedeniyle otobüslerin duraklara yanaşamamasından da şikayetçi oldu.

Sizleri çok önemsiyoruz

Tüm katılımcıları dikkatle dinleyen ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey toplantı sonunda şu açıklamayı yaptı: “Talepleriniz dikkate alınacak; yeni uygulamalar ve düzenlemeler bu doğrultuda planlanacak ve en kısa sürede hayata geçirilecek. Bunlar yapılıncaya dek; ilk etapta, otobüslerimizdeki validatörlerin sesli uyarı sistemleri yeniden aktive edilecek. Şoförlerimize duraklara yanaşma ve engelli yolcularımızı fark etme hususlarında daha hassas olmaları için bilgi ve eğitim verilecek. Hatalı parklarının engellenmesi için de İl Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçeceğiz. Sizleri çok önemsiyoruz. İletişimimiz, güçlenerek devam edecek”.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP