DOLAR 32,3277 0.23%
EURO 35,1188 -0.05%
ALTIN 2.303,521,16
BITCOIN 23041753,05%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Fırtına; “Tekneleri Batırdı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Devirdi!..”

Fırtına; “Tekneleri Batırdı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Devirdi!..”

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:31
Fırtına; “Tekneleri Batırdı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Devirdi!..”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fırtına; “Tekneleri Batırdı, Çatıları Uçurdu, Ağaçları Devirdi!..”

İzmir’de dünden bu yana etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcadı. Kent genelinde 330 civarında ağacın zarar görmesine neden olan fırtına Körfez’de dev dalgalar oluşturdu. Sahil şeridindeki ahşap iskeleler ve zemin kaplamaları hasar gördü. Pasaport İskelesi yakınında demirli haldeki bir tekne de battı.

İzmir’i etkisi altına alan şiddetli rüzgar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentin birçok noktasında oluşan acil durumlara müdahale etti. Hızı saatte 100 km’yi bulan fırtına en fazla ağaçları etkiledi. İzmir genelinde 330 ağaç zarar görürken bunların 197’si tamamen devrildi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İtfaiye, Fen İşleri ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri olumsuzlukları gidermek için kesintisiz görev yaptı.

İtfaiye ekipleri çatı ve tabela uçması, direk ve ağaçların devrilmesi gibi sebeplerle yaklaşık 200 ihbara müdahale etti.

Körfezde oluşan dev dalgalar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki ahşap iskelelerde hasara neden oldu. Pasaport İskelesi yakınında demirleyen bir tekne dalgalar nedeniyle battı.  Sahildeki zemin kaplamaları, oyun parkları, gölgelikler zarar gördü. WizmirNET bağlantı noktası olarak hizmet veren direk rüzgarın şiddetine dayanamayarak devrildi.

Zarar gören ağaçlar kesildi 

İzmir İtfaiyesi’nin raporuna göre en fazla ihbar Karşıyaka’dan geldi. İlçede 54 çatı, tabela uçması ve ağaç devrilmesi olayına müdahale edildi. Yine Bornova’nın mahallelerinden çok sayıda ihbar yapıldı. Fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, herhangi bir sorun yaşanmaması için devrilen ağaçları keserek, güvenli bölgelere aldı. Yine çatıların tehlikeli bölümleri kesilerek, can güvenliği sağlandı. Tabela uçmalarına karşı da gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP