



İzmir’de dünden bu yana etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun mesai harcadı. Kent genelinde 330 civarında ağacın zarar görmesine neden olan fırtına Körfez’de dev dalgalar oluşturdu. Sahil şeridindeki ahşap iskeleler ve zemin kaplamaları hasar gördü. Pasaport İskelesi yakınında demirli haldeki bir tekne de battı.
İzmir’i etkisi altına alan şiddetli rüzgar nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentin birçok noktasında oluşan acil durumlara müdahale etti. Hızı saatte 100 km’yi bulan fırtına en fazla ağaçları etkiledi. İzmir genelinde 330 ağaç zarar görürken bunların 197’si tamamen devrildi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İtfaiye, Fen İşleri ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri olumsuzlukları gidermek için kesintisiz görev yaptı.
İtfaiye ekipleri çatı ve tabela uçması, direk ve ağaçların devrilmesi gibi sebeplerle yaklaşık 200 ihbara müdahale etti.
Körfezde oluşan dev dalgalar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki ahşap iskelelerde hasara neden oldu. Pasaport İskelesi yakınında demirleyen bir tekne dalgalar nedeniyle battı. Sahildeki zemin kaplamaları, oyun parkları, gölgelikler zarar gördü. WizmirNET bağlantı noktası olarak hizmet veren direk rüzgarın şiddetine dayanamayarak devrildi.
Zarar gören ağaçlar kesildi
İzmir İtfaiyesi’nin raporuna göre en fazla ihbar Karşıyaka’dan geldi. İlçede 54 çatı, tabela uçması ve ağaç devrilmesi olayına müdahale edildi. Yine Bornova’nın mahallelerinden çok sayıda ihbar yapıldı. Fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, herhangi bir sorun yaşanmaması için devrilen ağaçları keserek, güvenli bölgelere aldı. Yine çatıların tehlikeli bölümleri kesilerek, can güvenliği sağlandı. Tabela uçmalarına karşı da gerekli güvenlik önlemleri alındı.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
28 Haziran 2026İZMİR
28 Haziran 2026GÜNDEM
28 Haziran 2026KAF SİN KAF
28 Haziran 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Haziran 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Haziran 2026KAF SİN KAF
28 Haziran 2026
1
Karşıyaka Stadı İçin Beklenen Karar Meclisten Geçti!
19061 kez okundu
2
Büyükşehir’den Foça Yeniköy’de Anlamlı Açılış!
9232 kez okundu
3
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8126 kez okundu
4
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6284 kez okundu
5
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5657 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.