



İzmir’de Alevilik Bektaşilik Günleri Başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 1-3 Ekim tarihleri arasında ikinci kez Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri’ni düzenliyor. Programda Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden Alevi toplumunun temsilcilerini bir araya getiren sempozyum, semah gösterisi ve konser yer alıyor.
İkincisi düzenlenen Uluslararası Alevilik Bektaşilik Günleri 1-3 Ekim 2021 tarihleri arasında ücretsiz ve halka açık olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak.
Program kapsamında 1Ekim Cuma ve 2 Ekim Cumartesi günleri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da “2. Uluslararası Alevi Ritüelleri Sempozyumu” yapılacak. Sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Kanada, İngiltere, Avusturya, Polonya, Bulgaristan ve Azerbaycan’dan alevi ritüelleri konusunda uzman bilim insanları katılacak. Sempozyum oturumları 10.00 ile 18.30 saatleri arasında olacak. 2 Ekim cumartesi 20.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da ise “Aşkla Semah Dönenler” etkinliği var. Etkinliğe Türkiye ve Bulgaristan’da yerleşik Alevi ocak süreklerinin geleneksel cem semahlarını icra eden altı topluluk katılacak. 3 Ekim Pazar 20.00’de “Aşkla Deyişler” etkinliğinde de Alevi müziğinin önemli icracılarından Erdal Erzincan ve Ender Balkır sahne alacak.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
16 Nisan 2026İZMİR
16 Nisan 2026GÜNDEM
16 Nisan 2026KAF SİN KAF
16 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
16 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
16 Nisan 2026KAF SİN KAF
16 Nisan 2026
1
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8069 kez okundu
2
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6235 kez okundu
3
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5631 kez okundu
4
İzmir Dayanışması Büyüyor!..
5396 kez okundu
5
Yardım Paketine Rekor Destek!..
5392 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.