DOLAR 32,5211 0.3%
EURO 34,5652 0.14%
ALTIN 2.494,360,47
BITCOIN 2044463-0,72%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
İzmirli Çocuklar Meşe Palamudu Ekti!..

İzmirli Çocuklar Meşe Palamudu Ekti!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
İzmirli Çocuklar Meşe Palamudu Ekti!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmirli Çocuklar Meşe Palamudu Ekti!..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği, İzmirli çocukları bugün Güzelbahçe Yelki Mahallesi’ndeki zeytin ormanlarıyla buluşturdu. Çocuklar altmışar kişilik dört grup halinde kendileri için hazırlanan yürüy&uu ml;ş rotasını takip etti. Doğa Derneği’nden uzmanların eşliğindeki bir buçuk saatlik yürüyüşte çocuklara, Akdeniz orman ekosistemi ve buradaki canlıların yaşam döngüsü anlatıldı. 

 Her çocuk bir meşe palamudunu toprakla buluşturdu 

Yürüyüşün ardından her çocuk bir meşe tohumunu toprakla buluşturdu. Tohumun filizlenmesine şahit olmak üzere çocuklara tohum ektikleri viyol verildi. Çocuklar kendilerine dağıtılan kılavuz eşliğinde tohumu filizlendirecek. Bir ay sonra filizlenmeye başlayan meşe palamudu, bir yıl sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan park projesi kapsamında yaşayan parklara dikilecek.   

 Çocuklar doğayı sahiplenecek 

Etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de katıldı. Gökçe özellikle çocukların Akdeniz ekosistemini, buradaki yaşam döngüsünü deneyimleyebilecekleri ve daha sonra kendi ektikleri meşe palamutlarının büyüme sürecini gözlemleyebilecekleri bir gün organize ettiklerini söyledi. Buğra Gökçe şöyle konuştu: “Çocuklar filizlendirdikleri tohumlara yine kendileri sahip çıkacak. Doğa yabancılaştıkları, farkına varmadıkları bir dış unsur olmak yerine sahiplendikleri bir unsur olacak. Bu çok kıymetli bir şey ve başkanımızın temel vizyonlarından da birisiydi. Doğaya dönüş hareketini İzmir Büyükşehir Belediyesi sonuna kadar destekleyecek.”  

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


    HIZLI YORUM YAP