DOLAR 32,3832 -0.12%
EURO 34,6716 -0.39%
ALTIN 2.392,66-1,72
BITCOIN 1975702-2,85%
İzmir
23°

AZ BULUTLU

20:06

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Karşıyaka Stadının Yapımının Önünde Hiçbir Engel Kalmadı!

Karşıyaka Stadının Yapımının Önünde Hiçbir Engel Kalmadı!

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadyum için verdiği hukuk mücadelesi, Karşıyaka’nın lehine sonuçlandı...

ABONE OL
Nisan 4, 2024 19:30
Karşıyaka Stadının Yapımının Önünde Hiçbir Engel Kalmadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Spor Kulübü’nün stadyum için verdiği hukuk mücadelesi, Karşıyaka’nın lehine sonuçlandı. Yıkılan ve yerine yeni bir stat yapımı için ihale çalışmaları 10 yıl önce başlamasına rağmen açılan davalar ve araziyle ilgili sıkıntılar nedeni ile devam ettirilemeyen Karşıyaka Stadyumu’nda 2019 yılından bu yana devam eden hukuk süreci, Karşıyaka Spor Kulübü lehine onanarak tamamlandı.

 Danıştay 6’ncı Dairesi, yerel mahkeme kararını onayarak imar planının kesinleşmesini sağlamış oldu, onama kararı 3 Nisan 2024 Çarşamba günü itibarı ile tebliğ edildi. Davacıların, imar planının iptali istemi ile açtıkları dava yerel mahkemede daha önce reddedilmiş ancak davacılarca Danıştay nezdinde temyiz edilmişti. Danıştay 6’ncı Dairesi, yerel mahkeme kararını onayarak imar planının kesinleşmesini sağlamış oldu. Bu sayede stadın yapılmasının planlandığı eski Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu arazisi, stat arazisi olarak tescillendi.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı hukuk mücadelesinde ilk günden bu yana Karşıyaka Spor Kulübü’nün yanında müdahil olarak yer aldı ve belirleyici bir rol üstlendi. Yerel seçim sürecinde Karşıyaka taraftarının yapımı için Türkiye’nin ilk taraftar mitingini yaptığı statla ilgili yeni ihale sürecinin başlatılması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP