DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22876000,46%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’da Bitlis Günleri Yaşatılacak!..

Karşıyaka’da Bitlis Günleri Yaşatılacak!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:24
Karşıyaka’da Bitlis Günleri Yaşatılacak!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’da Bitlis Günleri Yaşatılacak!..

Bitlis Valiliği öncülüğünde Ege Bölgesi Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Ege bölgesinde bulunan Bitlis İlçeleri Derneklerinin iş birliği ile gerçekleşecek olan ‘3.Bitlis Günleri’ 25 – 28 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde gerçekleşecek.

Ege Bölgesi Bitlisliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Karayılanoğlu 25 – 28 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Bostanlı Pazar yerinde gerçekleşecek ‘3.Bitlis Günleri’ ile ilgili yaptığı açıklama;

‘Öncelikle, Bitlis Valimiz Oktay Çağatay’a İzmir’de böyle bir etkinlik düzenlediği ve biz Bitlisliler Derneğini işin içine kattığı için teşekkür ediyorum.

Dernek olarak bizlerde üzerimize düşenleri yapıyoruz. Düzenlenen bu etkinliği çok önemsiyoruz çünkü Bitlisli esnafımız 25 – 28 Ekim günlerinde Bostanlıda stantlar açarak, El Sanatlarımızı, Bitlis’e özgü, Kalın, Bal, Ceviz, Üzüm ve birçok değişik tadın yanı sıra mutfak kültürünün İzmir’de geniş kitlelerce tanınmasını sağlayacaklar.

Mutfak kültürümüzün yanı sıra yerel sanatçılarımızın söyleyeceği Bitlis türkülerini İzmir de yaşatacaklar. Yine Bitlis yöresine ait halk oyunlarımızı da tanıtarak Bitlisi dört gün süresince İzmir’de yaşatacaklar.

Karşıyakalıları, İzmirlileri, Ege Bölgesinde yaşayan Bitlislileri ve Bitlis sevdalılarını 25 – 28 Ekim tarihlerinde Bostanlı Pazar yerine bekliyoruz’ dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP