DOLAR 32,3431 0.18%
EURO 35,2150 0.06%
ALTIN 2.246,360,14
BITCOIN 2126792-3,06%
İzmir
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’da Yeni Yetenekler Keşfediliyor!

Karşıyaka’da Yeni Yetenekler Keşfediliyor!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Karşıyaka’da Yeni Yetenekler Keşfediliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’da Yeni Yetenekler Keşfediliyor!

Karşıyaka Belediyesi’nin Ocak ayında hizmete açtığı Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi’nde bugüne kadar bini aşkın genç sporcuya hizmet verildi. Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nda faaliyet gösteren merkezde 8-10 yaş arasındaki çocukların sportif yeteneği ölçüldü. Çocukların sportif yeteneklerini keşfetmek ve kabiliyetleri doğrultusunda doğru branşa yönlendirmek amacıyla 16 farklı performans ve yetenek ölçümü testi ücretsiz yapılıyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Tamamen dijital altyapı ile gerçekleştirilen testlerde çocukların vücut analizi ve kilo, boy ölçümü yapılıyor. Ardından çocuklar; esneklik, el kavrama kuvveti, el/ göz koordinasyonunu inceleyen disklere dokunma, uzun atlama, kulaç uzunluğu, oturma yüksekliği, mekik, denge, dikey sıçrama, sırt-bacak kuvveti ve bükülü kol asılı kalma testlerine tabi tutuluyor. İnsan faktöründen bağımsız dijital ve birbirine entegre sistemler sayesinde çocukların testlerde elde ettiği başarı oranları anlık olarak rapora yansıtılıyor. Bu oranlar doğrultusunda da hangi spor branşında daha yetenekli olabileceği yüzdelik oran olarak belirleniyor. Merkezde sportif yetenek ölçümünün dışında, 11-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerimiz için sportif performans ölçüm ve takip hizmeti de veriliyor. . Merkez bu doğrultuda amatör ve profesyonel takımların alt yapılarına da hizmet verebiliyor.

İNTERNETTEN BAŞVURU YAPILIYOR

Karşıyaka Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’ndaki sportif yetenek ve performans ölçümlerine katılmak için www.karsiyaka.bel.tr web adresinden randevu talebinde bulunulabiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP