



Karşıyaka’daki Deniz Marulları Temizleniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Karşıyaka kıyılarında denizin üstünde görülen, halk arasında ‘deniz marulu’ olarak bilinen ‘ulva lactuca’ adlı yeşil renkli yosunların sıcaklık artışına bağlı olarak denizdeki besleyici elementlerin çoğalmasından kaynaklandığını vurguladı. İnsan sağlığına zararı olmadığı belirtilen yosunlar belediye ekipleri tarafından toplanıyor.
Deniz marullarının mevsimsel olarak deniz sıcaklığının artması ve denizdeki besleyici elementlerin çoğalmasına bağlı olarak koparak sahile vurduğu, insan sağlığına ve deniz canlılarına herhangi bir zararı olmadığı vurgulandı. Belediye ekipleri yosunların çürüyüp kötü kokuya neden olmaması için harekete geçerek, kıyıdan ve denizden temizlik çalışması başlattı.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
06 Eylül 2026İZMİR
06 Eylül 2026GÜNDEM
06 Eylül 2026KAF SİN KAF
06 Eylül 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
06 Eylül 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
06 Eylül 2026KAF SİN KAF
06 Eylül 2026
1
Karşıyaka Stadı İçin Beklenen Karar Meclisten Geçti!
19124 kez okundu
2
Başkan Cemil Tugay “Zafer Bayramı’mız Kutlu Olsun!”
12064 kez okundu
3
İzmir’de Sivrisineğe Karşı Dev Mücadele!
10876 kez okundu
4
Başkan Tugay; Ekmeğini Denizden Çıkaranlara Bereketli Bir Sezon Diliyorum!
9834 kez okundu
5
Büyükşehir’den Foça Yeniköy’de Anlamlı Açılış!
9300 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.