



İzmir Büyükşehir Belediyesi, temiz Körfez için dört koldan çalışıyor. Bir yandan Körfez’de dip tarama çalışmaları devam ederken diğer yandan 11 ilçede Körfez’e dökülen derelerde temizlik çalışması yapılıyor. Körfez’deki iyileşmeyi desteklemek için sürdürülen temizlik seferberliğinde kullanılan iş makinesi sayısı ise yeni temin edilen 17 iş makinesi ile birlikte 41’e çıktı. 62 personelden oluşan 20 ekiple ile sahada çalışan İZSU, yaza kadar dereleri pırıl pırıl hale getirecek.
İzmir yaza hazırlanıyor
Derelerde tüm yıl boyunca düzenli temizlik yaptıklarını, yaz öncesi çalışmaları sıklaştırdıklarını aktaran İZSU Genel Müdürlüğü Dereler Birimi Bölge Sorumlusu Hakan Çetinkaya, “41 iş makinemizle sahaya indik. Dere yataklarından Körfez’e malzemelerin taşınmasını önlüyor, taşkın ve sel riskine karşı önlem alıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte dere yataklarında görülebilen sinek, böcek ve koku unsurlarının oluşmaması için bütün derelerin temizliğini yapıyor ve kenti yaza hazırlıyoruz. Körfez’e dökülen tüm derelerde 62 personelden oluşan 20 ekiple çalışıyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
06 Ekim 2026İZMİR
06 Ekim 2026GÜNDEM
06 Ekim 2026KAF SİN KAF
06 Ekim 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
06 Ekim 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
06 Ekim 2026KAF SİN KAF
06 Ekim 2026
1
Karşıyaka Stadı İçin Beklenen Karar Meclisten Geçti!
19151 kez okundu
2
İzmir’in 95 Yıllık Çınarı Fuar Kapılarını Açtı!
15648 kez okundu
3
Başkan Cemil Tugay “Zafer Bayramı’mız Kutlu Olsun!”
12117 kez okundu
4
İzmir’de Sivrisineğe Karşı Dev Mücadele!
10901 kez okundu
5
Başkan Tugay’dan Gaziler Günü’nde Gazilere Vefa!
10869 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.