DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BITCOIN 2281212-0,39%
İzmir
23°

AÇIK

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Mehmet Amca’nın Parkı Açıldı!..

Mehmet Amca’nın Parkı Açıldı!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:24
Mehmet Amca’nın Parkı Açıldı!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Topluma hizmet etmiş değerlerin isimlerini park ve sokaklarında ölümsüzleştiren Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en tanınmış sağlıkçılarından Mehmet Çağatay’a da vefasını gösterdi. Bahçelievler’de oluşturulan ‘Mehmet Çağatay Parkı’ törenle hizmete sunuldu.

DUYGU DOLU AÇILIŞ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki açılış törenine; Mehmet Çağatay ve ailesi ile birlikte, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Önemli bir kısmı yeşil alan olarak düzenlenen ve spor aletlerinin de yer aldığı parka, Çağatay’ın biyografisinin yer aldığı bir tabela da konuldu. Törende duygu dolu anlar yaşayan Mehmet Çağatay, gösterilen vefa için Başkan Akpınar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

VEFA KENTİ KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Vefa kenti Karşıyaka’mızda hep birlikte bir vefa örneği daha sergilemiş olduk. Çok değerli Mehmet ağabeyimizin adını, bu güzel parkımızda, yaşarken ölümsüzleştirdik. Mehmet Çağatay, Karşıyaka’da erkek evlatlarımızın erkekliğe ilk adımlarını attıklarında ziyaret ettikleri amcalarıydı. Şimdi o evlatlar yanında Mehmet amcamızın. Kendisine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Hep birlikte daha güzel günleri yaşamak dileğiyle” dedi.

SAĞLIĞA ADANMIŞ BİR ÖMÜR
Mehmet Çağatay’ın oğlu ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Yücel Çağatay da “Babam 1951 yılında Karşıyaka’ya gelmiş ve yerleşmiş. Burada Karşıyaka Hükümet Tabipliği’nden emekli oldu. Yıllarca gece gündüz motosikletiyle evlere gidip iğne yapar, pansuman yapar, şifa dağıtırdı. Ömrünü sağlığa ve görevine adadı. Sünnet yaptığı insanların arasında bakanlar, başhekimler olan, Karşıyakalıların çok yakından tanıdığı, değer verdiği bir insan. Bu parka adının verilmesiyle de büyük onur duyduk. Sayın Başkanım Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP