DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2267740-0,51%
İzmir
23°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Onuncu Masal Evi Açıldı!..

Onuncu Masal Evi Açıldı!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:30
Onuncu Masal Evi Açıldı!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Onuncu Masal Evi Açıldı!..

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gümüşpala’da onuncu Masal Evi’yle birlikte Çocuk ve Gençlik Merkezi ve Meslek Fabrikası Kurs Merkezi’nin açılışını yaptı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak ve kadın istihdamını arttırmak için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak “Menemen, Aliağa, Kınık, Kemalpaşa ve Foça ilçelerimizde de yeni Masal Evi yapım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Masal Evi’yle beraber Çocuk ve Gençlik Merkezi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Kurs Merkezi de kapılarını açtı. Bu sayede kadınlar mesleki kurslara katılırken çocuklarını bırakacak yer sorunu yaşamayacak, çocuklar Masal Evi’nde eğitim alacak.
Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Ulu Önder Atatürk ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyeli neredeyse 100 yıl olmuş. Ne yazık ki yarın 23 Nisan’ı gönlümüzce, coşkuyla kutlayamayacağız. Atatürk bu bayramı ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturunun güvencesi olarak çocukları, gençleri gördüğü için onlara emanet etmiş. Bugün burada yapmaya çalıştığımız şey, Atatürk’ün mirasına, rehberliğine sahip çıkmaktan başka bir şey değil” dedi.

“Masal Evi sayısını arttırmaya başladık”
Dünyada belki de ilk kez uygulanan bir model olan Masal Evi’ni ilk kez Seferihisar’da hayata geçirdiklerini söyleyen Soyer, “Burada edindiğimiz tecrübelerimiz, bu önemli projemizi İzmir’in tamamına yayma düşüncemizi pekiştirmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da bu hedefimizi bir bir gerçekleştirmeye başladık. İlçe belediyelerimiz de bu önemli projemizi sahiplendi ve her geçen gün İzmir’de Masal Evi sayısını artırmaya başladık. Bu kapsamda bugün hizmete açtığımız Gümüşpala Masal Evi ile birlikte açtığımız Masal Evi sayısı 7’ye ulaştı. İlçe belediyelerimizin açtıklarıyla birlikte İzmir genelindeki Masal Evi sayısı 10’a ulaşmış oldu. Ayrıca Menemen, Aliağa, Kınık, Kemalpaşa ve Foça ilçelerimizde de yeni Masal Evi yapım çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP