DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BITCOIN 22920672,75%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesinde 2. Etap Başladı!..

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesinde 2. Etap Başladı!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:31
Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesinde 2. Etap Başladı!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesinde 2. Etap Başladı!..

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabının temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Burada kentsel dönüşümden daire sahibi olanların başka bölgelere sürüldüğünü görmeyeceksiniz. Oradaki ranttan o insanların yararlandığını göreceksiniz. Bu süreçte güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy’de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabının temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle attı. 18 hektarlık kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 işyerini hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyerini yeniden inşa edecek.

Örnekköy’de düzenlenen temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP PM üyeleri Devrim Barış Çelik, Rifat Nalbantoğlu ve Semra Dinçer, CHP PM üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Kani Beko, Atilla Sertel, Mahir Polat, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve yurttaşlar katıldı.

“Her bir belediye başkanımız tarih yazıyor”
Konuşmasına 6 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını söyleyerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “İnanın gençler, inanın motorları maviliklere süreceğiz, kaptanı da siz olacaksınız” dedi.
CHP’nin yerel seçimlerdeki “Mart’ın sonu bahar” sloganını da anımsatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Belediye başkanlarımız yerel seçimlerde ‘Mart’ın sonu bahar olacak’ demişti ve yaptık. Şimdi ikinci büyük adımımız var. Yerel yönetimlerin gösterdiği performans sonrasında ikinci büyük adımı dostlarımızla beraber atacağız. Bu güzel ülkeye demokrasiyi, cumhuriyeti, özgürlüğü, kadın erkek arasında eşitliği getireceğiz. Bu güzel ülkede kadına şiddete son verdireceğiz. Birinci adımı belediyelerimiz atıyor. Bütün yerel yönetimlerimiz olağanüstü çalışıyorlar. Her bir belediye başkanımız gerçekten tarih yazıyor. Bizi suçladılar. Sakın CHP’li belediyelere oy vermeyin, gelirlerse yardımlar kesilir, hizmet üretemez dediler. Türkiye’nin bütün coğrafyasında görev alan başkanları mız tüm baskılara rağmen tarih yazmaya devam ediyorlar. Bütün belediye başkanlarımızla gurur duyuyorum.”

“Ranttan önce oradaki insanların yararlanması lazım”
Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Kentlerde yaşamak güzel bir şey. Kentte yaşayan insan kentle barışık bir ortamda yaşamak ister. Her insan mahalle kültürünün kaybolmamasını ister. İnsanların anıları vardır, onları yaşatmak ister. Kentsel dönüşüm yapılırken onların korunmasını ister. Belediye başkanlarımız bu ilkelere dikkat ediyorlar. Kent merkezinde olan rantı yüksek olan yerleri dönüştürüyorsanız ranttan önce oradaki insanların yararlanması lazım. O insanların hayatını memnun olacakları şekilde dönüştürmemiz lazım. Burada da benzeri oluyor. Yeşil alanlar, okullar, sosyal donatı alanları göreceksiniz. Kentte yaşamanın tüm olanaklarından kardeşlerimiz yararlanmış olacak” dedi.

“Vatandaş ve müteahhit asla karşı karşıya gelmeyecek”
Birçok yerde CHP’li belediyelerin kentsel dönüşüm çalışması yürüttüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, “Burada kentsel dönüşümden daire sahibi olanların başka bölgelere sürüldüğünü görmeyeceksiniz. Oradaki ranttan o insanların yararlandığını göreceksiniz. Bu süreçte güvenceyi sağlayan belediyeyi göreceksiniz. Vatandaş ve müteahhit asla karşı karşıya gelmeyecek. Arada Büyükşehir olacak. İnsanlar davul zurnayla evlerini yıkacak ve güzelliklerle yeni evlerine taşınmış olacaklar. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız budur. Beton ormanları olmayacak. Ağaçları, kuşları göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz. Biz CHP’yiz. Biz insan için, insan odaklı çalışırız. İnsanları ayrıştırmayız, tüm insanları kucaklarız. Hangi coğrafyada olursa olsun insanların başımızın üstünde yeri var. Biz insanlara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bu hizmeti sizlerin ayağına getiren belediye başkanlarımıza teşekkür ederiz. Kentler engelliler için de yaşanabilir olmalıdır. Belediye başkanlarımız bu konuya da dikkat ediyorlar. Kentlerde sadece bizler yokuz, bizim dışımızdaki canlılar da var. Bizim dışımızdaki canlılara da saygı göstermeliyiz. Belediye başkanlarımızın çalışma felsefesi bu” diye konuştu.

“2 bin 200 bağımsız birimin inşaatını başlattık”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin kentteki riskli konut alanlarının, etaplar halinde güvenli hale getirmeye devam ettiklerini söyledi. İzmir’de dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla “dönüşümün uzlaşma esaslı olması”, “dönüşümün yerinde gerçekleştirilmesi” ve “dönüşümün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğünde gerçekleşmesi” olmak üzere üç temel ilkelerinin bulunduğunu belirten Başkan Tunç Soyer,  yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 bölgede şimdiye kadar hak sahiplerinden 345 bin metrekare tapu devri aldıklarını söyledi. Başkan Soyer, “Yaklaşık 1000 bağımsız bölümün anahtar teslimini yaparak mülkiyet tapusu ile hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 200 bağımsız birimin inşaatını başlattık.  İzbeton ile 1000 bağımsız birimin yapımı için protokol imzaladık. 1218 bağımsız birimin kat karşılığı ihalesini yaptık. Yaklaşık 4 bin 600 bağımsız bölümün de tüm uzlaşma, devir, tapu ve imar uygulamalarını tamamlayarak yapım ihalesine hazır hale getirdik” dedi.

6 bin yurttaşa sağlıklı konut
30 Ekim İzmir depreminin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının bir kez daha öncelikli hale geldiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin de ihalelere katılması için karar aldıklarını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzbeton’un sürece dahil olmasıyla birlikte 2016 yılından bu yana kentsel dönüşümde yavaşlayan süreci hızlandırarak piyasada yaşanan tıkanıklığı aşmış olduklarını belirten Soyer, “Bu çalışmaların bir parçası olarak bugün Örnekköy’de; ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplarda konut ve işyerinden oluşan toplamda bin 200 bağımsız birimin yapım işi için bir araya geldik. Bölge sakinlerinin tamamına yakını ile uzlaşıyı sağladık, sözleşmeleri yapıp tapularını aldık. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 18 hektarlık Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden projemiz tamamlandığında toplamda 3 bin 520 adet konut ve 338 adet işyeri inşa etmiş olacağız” diye konuştu.

“Çalışmalara destek vereceğiz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da yaptığı konuşmada, İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen depremin hafızalarda unutulmayacak izler bıraktığını söyledi. Tugay, “Depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarını öncelikli ele almamız gerektiğini bir kez daha anladık. Yıllardır kentsel dönüşüm konusunda örnek çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyemiz, yerinde ve vatandaşla tam uzlaşı içerisinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Sayın Tunç Soyer ve ekibine teşekkür ediyoruz. Tunç Başkanımızın önceliğinde başlatılan çalışmalarda Karşıyaka Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olacağız” dedi.

248 hektarlık alanda dönüşüm sürüyor
Proje kapsamında bu alanda 4 bin 200 metrekare kapalı alanı olan iki katlı yeni pazar alanı, taşıtlar için yaklaşık 30 bin metrekare açık ve kapalı otopark alanları, 3 bin 500 metrekare kapalı alanı olan spor tesis binası ve sosyal alanlar yapılacak. Projeyle aynı zamanda bu alana, 68 bin metrekare yeşil alan ve 20 bin metrekare sosyal donatı alanı kazandırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi’nde 18 hektar,  Karabağlar Uzundere Mahallesi’nde 32 hektar, Konak Ege ve Ballıkuyu Mahallesi’nde 55 hektar, Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallesi’nde 122 hektar, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde 21 hektar olmak üzere toplamda 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP