DOLAR 32,3325 0.25%
EURO 35,0697 -0.18%
ALTIN 2.284,700,33
BITCOIN 22834881,06%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Palet Restoranı Geri İstiyoruz!..

Palet Restoranı Geri İstiyoruz!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:31
Palet Restoranı Geri İstiyoruz!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Palet Restoranı Geri İstiyoruz!..

Karşıyaka sevdalısı Erkan Atik, geçmiş dönemlerde Konak Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Sarışın’ın “Palet Restoranı Geri İstiyoruz” diye başlattığı kampanyaya sosyal medya hesabı üzerinden bir destek paylaşımı yaptı…

Erkan Atik’in o paylaşımı:   

“Konak belediyesi kurulduğundan bu yana en uzun süre ile yani 10 yıl Konak belediye başkanlığı yapan Mühendislik Fakültesinden arkadaşım Sevgili Ahmet Sarışın’ın güzel bir kampanyası var.

Ahmet’i seversiniz sevmezsiniz bilmem ama dişinle tırnağınla yokluklardan o makama gelmiş ve halka kaynaşarak belediyeyi yönetmiştir ve bu yaşına rağmen hala bir şeyler için çabaladığını görüyorum.

Önce Nostaljik Fuarımızı ve Şimdi de Palet restoranı geri istiyoruz kampanyası var facebookta Ahmet’in. Benim bu konuya katkım ancak karıncanın yangına su taşıma misali kadardır ama olsun o uğurda mücadeleye katkım oluyor ya bu da önemli.

Eski Fuar gelsin diyoruz ama bunun imkansız olduğunu da biliyoruz, en azından Kültür parktaki nostaljik mekanlar Kübana, Mogambo ve Ada Gazinosu gibi yerler yeniden yaşama katılabilir.

Palet restorana gelince, önce Karşıyaka sahilde açıldı sonra da Kordonda eski Altay lokali sonra da Karina disko Palet restoran oldu. 90 lı yılların başında Özfatura zamanı sahilden 6 şeritli yol geçirilmek için Kordon dolgusu sırasında burası yıkıldı. Şimdi Palet restoranı nerede bulup da yaşatalım? Belki onu da Kültür pakta atıl duran onlarca mekandan birinde yaşatabiliriz. Neden olmasın, bu sadece Belediye başkanlarımızın bir işaretine bakar ama halkımızın da destek vermesi koşulu ile. Palet Restoran deyince benim aklıma unutulmaz “Piyanisti Sevgili Aziz Özen Ağabey” gelir önce.

70’lerin Palet restoranının unutulmaz piyanisti Belgrad kraliyet akademisi konservatuarı mezunu sevgili Aziz Özen’in ile Tepekulede son sohbetimizde Hintlilerin ünlü klasik müzik şeflerinden, Şarlo Şapli’in sahne ışıkları bestesinden (Şarlo’nun klasik müzik bestecisi olduğunu bilmiyordum) Picasso’nun savaş karşıtı Guernica tablosuna kadar çok keyifli müzik ziyafetinden sonra çok zengin bir müzik sohbetini Smethana’nın Moldau’su ile bitirdik…

Birkaç yıl önce de Palet restoran ile özdeşleşmiş Piyanist Aziz Özen ve Palet geceleri etkinliğinde Aziz Özen ve zarif eşi Stanislava ile Çarşı Kültür Merkezi’nde, Aziz Özen’in nostaljik şarkıları ile çok duygulu bir gece yaşadık. İşte bu mekanları ve geceleri yaşatmak halkın elinde, eğer isterlerse Belediye de yardımcı olursa işletmecilerin buna kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum.

25 yıl boyunca Aziz Özen’in dans müzikleri ile yaptığımız dansları unutmak mümkün değil, şu an İzmir’de eşiniz ile gidip yemek yerken dans edebileceğiniz Mühendisler odası Tepekule restoranından başka bir yer yok, orada da Aziz ağabey piyanosu ile sayıları çok az olan dans meraklılarına müzik ziyafeti vererek direniyor hala. Yazı uzun olunca insanlarımız okumuyor biliyorum ama bu anılar ile bir kitap bile yazılabilir.

Biliyorum bu zor günlerde başka işimiz yok bunlarla mı uğraşacağız der gibisiniz ama bu sıkıntılı günleri ancak kültür ve sanat ile rahatlayarak hafif atlatabiliriz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP