DOLAR 32,3391 0.17%
EURO 35,1967 0.01%
ALTIN 2.245,560,10
BITCOIN 2117549-3,88%
İzmir
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Roman Kadınlarından Körfez Turu!

Roman Kadınlarından Körfez Turu!

ABONE OL
Temmuz 1, 2022 12:06
Roman Kadınlarından Körfez Turu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Roman Kadınlarından Körfez Turu!
Birleşmiş Milletler tarafından “kadın dostu kent” ilan edilen İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Körfez turlarına bu kez Roman kadınlar katıldı. Roman sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarıyla işbirliği yaparak Romanların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üreten, gençlere ve kadınlara yönelik pek çok proje yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Tarihi Bergama Vapuru’nda Roman kadınları ağırladı.
Körfez gezisine İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı avukat Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Sinem Tankoç, İzmir Roman Kadın Derneği Başkanı Esra Şenkaman, Ege Mahallesi Kadın Çocuk Eğitim Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Kaleli ve dernek üyeleri, Roman sivil toplum kuruluşları üyeleri, muhtarlar ve İzmir’in farklı ilçelerinden Roman kadınlar katıldı.
Kökkılınç: “İzmir’in zenginliklerinden biri”
Körfezi gezisinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç Romanların, İzmir’in zenginliklerinden biri olduğunu belirterek “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak farklı kültürlere, geleneklere çok değer veriyoruz. Roman kültürünün korunması ve yaşatılması için Roman sivil toplum örgütleri ile daima işbirliği içindeyiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerel seçimlerde dile getirdiği   ‘Çok Renk Çok Ses Çok Nefes’ söylemi de tam olarak bunu ifade ediyor. Geziye katılan Roman kadınlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“İşbirliği içindeyiz”
İzmir Roman Kadın Derneği Başkanı Esra Şenkaman, Başkan Tunç Soyer’e öncelikle Roman kadınlara verdiği değer nedeniyle teşekkür ederek “Burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Roman kadınlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içindeyiz; birlikte yapacağımız sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Gezide darbuka, keman ve teften oluşan müzik enstrümanları eşliğinde Roman kadınların dans gösterileri büyük beğeni topladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP