DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BITCOIN 21171904,60%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Sarı Şemsiye Ödülleri Sahipleriyle Buluştu!

Sarı Şemsiye Ödülleri Sahipleriyle Buluştu!

ABONE OL
Haziran 4, 2022 14:09
Sarı Şemsiye Ödülleri Sahipleriyle Buluştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarı Şemsiye Ödülleri Sahipleriyle Buluştu!

İzmirli sinemaseverleri son derece renkli ve yepyeni Balkan film yapımlarıyla buluşturan Balkan Panorama Film Festivali’nin 8. buluşması 21 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalin tüm gösterim ve etkinlikleri, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ve İzmir Kültürpark açık havada, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde ise 3 ayrı sinema salonunda yapıldı. Gösterimlerden sonra konuklarımızla yapılan söyleşiler İzmirli sinemaseverlere dopdolu ve keyifli bir hafta yaşattı.

Bu yılki festival, 150 renkli Balkan filmlerini, yaklaşık 250 seansta sinemaseverlerle buluşturdu. Festivalin ilk yılından itibaren olduğu gibi, bu yıl da yabancı filmlerin tümü Türkiye’de ilk defa gösterildi. Bunların arasından da 12 filmin Dünya Prömiyeri festivalde yapıldı.

Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 8. kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Türk ve Balkan sinemasının duayenlerini kentte buluşturan festivalde, #BPFF2022 Sarı Şemsiye ödülleri sahiplerini buldu.

8. Balkan Panorama Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde  düzenlenen ödül töreniyle kapanış yaptı. Törene Buca Belediyesi Başkan Vekili Burcu Er Durmaz, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, Türk sinemasının usta isimleri Emel Göksu, Dolunay Soysert, Tim Seyfi, İştar Gökseven, Rıza Sönmez, Rıza Akın, Yeliz Kuvancı, İnanç Konukçu, Yönetmenler Ferit Karahan, Murat Şenöy, Özcan Alper, Fikret Reyhan, festivalin Danışma Kurulu Üyeleri ile çok sayıda yabancı sinema sanatçısı katıldı.

Ödül töreni festivalin Kurucusu ve Direktörü Sali Saliji – Sallini’nin konuşmasıyla başladı. Kendisi Buca Belediyesi katkıları ile büyüyen festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi katkıları ile güçlendiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıldan itibaren verdiği destekle festivalin büyük bir ivme kazandığını ifade ederek, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Törende konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Güral, Balkan Panorama Film Festivali’nin bu yılki muhteşem programına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Buca Belediyesi olarak kültür ve sanata karşı olan bütün sorumluluklarımızı en sonuna kadar yerine getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi.

5 DALDA 11 KATEGORİDE 35 FİLM 11 SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ İÇİN YARIŞTI

21 – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türk ve Balkan sinemasından birbirinden seçkin 150 filmin sanatseverlerle buluştuğu festivalde, 11 kategoride, 5 Ulusal Uzun Metraj Film, 5 Uluslararası Uzun Metraj Film, 5 Dario Moreno Uzun Metraj Filmi, 10 Ulusal Kısa Metraj Film, 10 Uluslararası Kısa Metraj Film olmak üzere toplam 35 film #BPFF2022 Sarı Şemsiye ödülü için yarıştı.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Konuşmaların ardından heyecanla beklenen Sarı Şemsiye ödülleri açıklandı. Özcan, Dolunay Soysert ve Nataşa Ninkoviç’in jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2022 Sarı Şemsiye Ulusal Uzun Metraj Film dalında, En İyi Film: Okul Traşı (Ferit Karahan), En İyi Yönetmen: Fikret Reyhan (Çatlak), En İyi Kadın Oyuncu: Emel Göksu (Koridor), En İyi Erkek Oyuncu: Samet Yıldız (Okul Traşı) #BPFF2022 Sarı Şemsiye ödülünü kazandılar.

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLLERİ

Karadağlı yönetmen Nikola Vukčević, Kuzey Makedonya’lı oyuncu Meto Jovanovski ve Bosna Hersek’li oyuncu Fedja Štukan‘ın jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2022 Sarı Şemsiye Uluslararası Uzun Metraj Film dalındaki ödüller aşağıdaki gibi dağıtıldı:

En İyi Film: O Artık Yaşamıyor (Yönetmen: Faruk Lončarevıć, Bosna Hersek),

En İyi Yönetmen: Srdjan Dragojević (Yukarısı Cennet, Sırbistan),

En İyi Kadın Oyuncu: Nataša Petrović (Sadece İnsan, Yönetmen: Igor Ivanov Izi, Kuzey Makedonya),

En İyi Erkek Oyuncu: Ernö Fekete (Olduğun Gibi Mükemmelsin, Yönetmen: Peter Varsics, Macaristan)

DARİO MORENO ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM ÖDÜLÜ

Slovenyalı yönetmen Andrej Koşak, Hırvat oyuncu Judita Frankoviç Brdar ve oyuncu Tamer Levent’ten oluşan jüri, #BPFF2022 Sarı Şemsiye Dario Moreno Uzun Metraj Film Ödülünü Natalija Avramoviç’in (Sırbistan) yönetmenliğni yaptığı ‘İlkbahar Şiiri’ filmine verdi.

ULUSAL KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “ŞERO”

#BPFF2022 Sarı Şemsiye Ulusal Kısa Metraj Film kategorisinde jüri üyeliğini yönetmen Murat Şenöy, oyuncu Hande Katipoğlu ve oyuncu Yeliz Kuvancı yaptı. Bu dalda En İyi Film ödülü Mustafa Efelti’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Şero’ filmine verildi.

ULUSLARARASI KISA METRAJ FİLM YARIŞMASINDA EN İYİ FİLM “TİNA’NIN SIKINTISI”

Yönetmen Sevgi Hirschhauser, oyuncu İnanç Konukçu ve oyuncu Tuğrul Tülek’in jüri üyeliğini yaptığı #BPFF2022 Sarı Şemsiye Uluslararası Kısa Metraj Film kategorisinde ise En İyi Film Ödülünü yönetmenliğini Radovan Petrović’in yaptığı ‘Tina’nın Sıkıntısı’ aldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP