



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı “Yeşil Dönüşüm” çalışmaları kapsamında, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı yeni bir parkı daha kente kazandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 2025 yılı eylül ayında sahada yaptığı incelemeler ve halkın talepleri doğrultusunda Karşıyaka Şemikler Mahallesi 1671. Sokak’ta, yeni imar yolunun yanında yer alan 2 bin 500 metrekarelik atıl alan yeniden düzenlenerek Şemikler Mahalle Parkı’na dönüştürüldü.
Çeşit çeşit bitkilerden oluşan yeşil alan
İzmir’in en uzun sokaklarından biri olan alanın1.130 metrekarelik bölümünde yeşil alan düzenlemesi yapıldı. Toprak serimi yapılan bölgeye 24 jakaranda, 6 süs eriği ve 11 ılgın olmak üzere toplam 41 ağaç dikildi. Ayrıca ardıç, mahonya, nandina, imperata ve ligustrum türlerinden 2.500’ün üzerinde çalı bitkisiyle peyzaj çalışması tamamlandı.
Ücretsiz otopark ve oyun alanı
Çevresinde çok sayıda okul bulunan Şemikler Mahalle Parkı’nda yeşil alanın yanı sıra doğal kum zeminli bir çocuk oyun alanı oluşturuldu. Parka ayrıca oyun grupları, oturma alanları ve sosyal donatı alanları kazandırıldı. Parkın yanında yer alan geniş alanda ise 34 araç kapasiteli ücretsiz açık otopark hizmete açıldı.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
10 Mayıs 2026İZMİR
10 Mayıs 2026GÜNDEM
10 Mayıs 2026KAF SİN KAF
10 Mayıs 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
10 Mayıs 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
10 Mayıs 2026KAF SİN KAF
10 Mayıs 2026
1
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8083 kez okundu
2
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6247 kez okundu
3
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5633 kez okundu
4
İzmir Dayanışması Büyüyor!..
5400 kez okundu
5
Yardım Paketine Rekor Destek!..
5394 kez okundu