DOLAR 32,6119 0.36%
EURO 35,0293 0.2%
ALTIN 2.502,750,75
BITCOIN 20316710,97%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Taşkınları Önleyici Çalışmalar Devam Ediyor!..

Taşkınları Önleyici Çalışmalar Devam Ediyor!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Taşkınları Önleyici Çalışmalar Devam Ediyor!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşkınları Önleyici Çalışmalar Devam Ediyor!..

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 17 günlük kapanma sürecinde kentin altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Güzelyalı semtinde su baskınlarının önüne geçmek amacıyla yürütülen kapsamlı çalışmaların yanı sıra trafik yoğunluğunun azalmasından yararlanılarak birçok noktada altyapı kazı çalışmalarına hız verildi.

Kentin çeşitli bölgelerinde başlattığı projeleri sürdüren İZSU, Şubat ayında yaşanan doğal afet sonrasında tespit edilen sorun ve eksikliklerin giderilmesi için de çalışma yürütüyor.
Şiddetli yağışlarda Güzelyalı bölgesinde biriken yağmur sularının Poligon deresine deşarj edilmesi amacıyla başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında, 16 Sokak’taki yağmursuyu hatlarının kapasiteleri artırılıyor. Ayrıca bölgede kurulan pompa istasyonu ve yağmur suyu havuzu sayesinde deniz seviyesinin altındaki kesimlerde biriken suların baskına yol açmadan tahliye edilmesi sağlanacak.

Çalışmalar gece gündüz sürüyor
Güzelyalı bölgesindeki çalışmaların en önemli aşamalardan biri de sokağa çıkma kısıtlaması sayesinde kent trafiğini aksatmadan aşıldı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve tramvay hattının altından geçen yağmur suyu hattının montajı yoğun bir çalışmayla yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP