



İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik akışını engelleyen, özellikle okul çevrelerinde güvenlik sorunu yaratan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan 184 hurda aracı, Menemen’de kurduğu Hurda Araç Merkezi’nde topladı. Hurda Araç Merkezi 6 ay önce kurulmuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli yerlerinde terk edilen ve çevre kirliliğinin yanı sıra güvenlik sorunlarına da neden olan hurda araçları topluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay önce kurulan Hurda Araç Merkezi’ne bugüne kadar 184 araç çekildi.
Karayolları Trafik Kanunu’nun 122. Maddesine istinaden hurda niteliği taşıyan araçlar, ilçe belediyelerince yerinde tespit edildikten sonra emniyet müdürlüğü bunların sahiplik bilgilerini belirliyor. Ardından araçların yedi gün içerisinde kaldırılması için sahiplerine duyuru yapılıyor. Belirlenen süre içerisinde kaldırılmayan araçlar, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Menemen’deki 13 bin 774 metrekarelik Hurda Araç Merkezi’ne götürülüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürü Gökhan Daca, “İzmir’de herhangi bir nedenle kullanılamaz hale gelmiş, cadde, sokak, meydan, bulvar veya okul önleri gibi alanlara bırakılmış araçlar bulunuyor. Bu araçlar trafik akışından, çevre ve görüntü kirliliğine, hatta bazı asayiş sorunlarına kadar pek çok dezavantajı barındırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen’de açtığı Hurda Araç Merkezi ile bu araçların toplanması için önemli bir mesafe kat etmiş durumda” dedi.
“Alınmayan araçlar yeniden ekonomiye kazandırılıyor”
Hurda araçların kaldırılması için belirlenen yedi günlük sürenin ardından, bu araçların kaldırılmaması halinde Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem uygulandığını dile getiren Gökhan Daca, daha sonra bunların Büyükşehir Belediyesi’nin çekicileri tarafından alınarak Hurda Araç Merkezi’ne götürüldüğünü belirtti. Gökhan Daca, “Merkeze getirilen araçlar 6 ay süreyle burada kalıyor. Bu süre içerisinde araç sahipleri İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaparak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alacakları bir belge ile araçlarını alabiliyorlar. 6 ayın sonunda çekilmeyen araçlar Emniyet Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla Makine Kimya Endüstrisi’ne gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor” dedi.
Ekipler tarafından geçen ocak ayından itibaren çekilen 184 araçtan 10 tanesi araç sahiplerince geri alındı…
ÖNE ÇIKAN HABERLER
28 Nisan 2026İZMİR
28 Nisan 2026GÜNDEM
28 Nisan 2026KAF SİN KAF
28 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Nisan 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
28 Nisan 2026KAF SİN KAF
28 Nisan 2026
1
İzmir Dijitalde Vites Yükseltti Biri Açıldı Diğeri Yolda!
11171 kez okundu
2
Çanakkale Zaferi Gözyaşlarıyla Anıldı Ayakta Alkışlandı!
8078 kez okundu
3
Başkan Tugay; Bu Şehre Hizmet Etmek Bizler İçin Bir Onur!
6245 kez okundu
4
İzmir’in Afet Sonrası Toplanma Alanlarının Analizi Yapıldı!
5639 kez okundu
5
İzmir Dayanışması Büyüyor!..
5401 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.