DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20803442,61%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Türk Takımlarının Avrupa Macerası!

Türk Takımlarının Avrupa Macerası!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
Türk Takımlarının Avrupa Macerası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Takımlarının Avrupa Macerası!

Yeni bir yapılanma içinde olan Trabzonspor, heyecan veren bir kadro kurmasına rağmen takım savunması anlamındaki problemlerini çözemeden Roma gibi belli bir kültürü, potansiyeli olan bir rakiple eşleştiği için Avrupa kupalarına veda etmişti. Aynı şekilde Sivasspor takımı da ülke puanımıza büyük katkılar sağlamasına rağmen Kopenhag ‘a elenerek Avrupa’da eylül ayını göremeden yurt içi hedeflerine dönüş yaptı.

Şu anda 3 kulüp ile Avrupa Kupalarına devam ediyoruz.  Şampiyonlar liginde Dortmund , Ajax ve Sporting ile aynı grupta mücadele edecek olan Beşiktaş , şampiyon olduğu kadroyu büyük ölçüde korurken Salih Uçan, Mehmet Topal, Umut Meraş, Alex Teixeira, Pjanic, Kenan Karaman, Batshuayi gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Nispeten iyi bir kura çeken Beşiktaş’ın bu grupta bir başarı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Dünya devi diye adlandırılan kulüplerden hiç biri yokken Beşiktaş’ın başarısız olması eleştirilir.

Galatasaray ; ağustos ayı içinde yaptığı 4 Avrupa kupası maçından 2 beraberlik ve 2 galibiyet çıkararak 2 rakibini eledi ve Avrupa Liginde gruplara kalma başarısı gösterdi. Grupta Lazio , Marsilya, L.Moskova ile eşleşen temsilcimizin liderlik şansı olduğu gibi sonuncu olma ihtimali de var. Bu kupa için denk kuvvetlerin bir araya geldiği zorlu bir grup diyebiliriz. Genç fakat etkili transferler yapan Galatasaray bu sene de iddialı olacaktır ancak zaman geçtikçe daha iddialı bir takım olacaklarını düşünüyorum

Fenerbahçe ; iç sahada zorlanarak yendiği Helsinki’yi deplasmanda 2-5 yenerek Avrupa Liginde gruplara kaldı. Gruplarda E.Frankfurt , Olympiakos ve Antwerp ile eşleşen temsilcimiz çok dikkat çeken transferler yapmamış gibi görünse de yeni  teknik direktörüyle daha derli toplu, ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü veriyor.

17 eylül itibari ile Galatasaray’ın galibiyeti ve Fenerbahçe’nin beraberliği sayesinde 600 ülke puanı kazanıp 23700 puana ulaştık ancak Çek takımlarının 2 galibiyet , 1 beraberlikle 1000 puan kazanması sonucunda 24000 puana ulaşması bizi 17. Sıradan 18. Sıraya geriletmiş oldu.  Bu sezonu ülke sıralamasında ilk 15’te bitiremezsek, 2023/24’te Şampiyonlar Ligi’ne 1 (play-off turu), UEFA Avrupa Ligi’ne 0  ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne 3 takımla katılım sağlayacağızİlk 15 içerisinde yer alırsak Şampiyonlar Ligi’nde 2, UEFA Avrupa Ligi’nde 1, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise 2 takımla katılım sağlayacağız. Bu arada 16. Güney Kıbrıs’ın ve 8. Avusturya’nın gerisinde olmayı kabul edemiyorum.

Gazete Karşıyaka

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP