DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22735561,09%
İzmir
18°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Üreticilere Sahip Çıkmaya Devam!

Üreticilere Sahip Çıkmaya Devam!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Üreticilere Sahip Çıkmaya Devam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üreticilere Sahip Çıkmaya Devam!

İzmir’in kırsal kesimlerinde verimi artırmak, kaliteyi yükseltmek için “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kez de Karaburunlu üreticinin yüzünü güldürdü. Geçen yıl Yayla köyünde yıldırım düşmesi sonucu annelerini kaybeden, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda bakılan oğlaklar, gelişimlerini tamamlayınca yeniden aynı topraklara döndü. Keçilerin ilçedeki üreticiye dağıtılması için Eğlenhoca köyünde tören düzenlendi.

“Alın terinin hakkı ödenmez”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok anlamlı buluşma. Bizler ‘Köylü milletin efendisidir’ diyen Ata’nın torunlarıyız ve gerçekten köylüyü milletin efendisi yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Üreten sizsiniz, bu bereketli toprakların nimetlerini yemek de sizin hakkınız. Bunu başarabilmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Hiç birinizin hakkı ödenmez. Emeğin, alın terinin hakkı ödenmez. Biz bunun bilinciyle köylümüze, üreticimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz; içine düştüğümüz bu krizler, ekonomik sıkıntıların hiç biri kader değil. Başka bir tarım mümkün” diye konuştu.

“Üreticiye katma değer sağlayacak”
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da yavruların büyüyerek yeniden ilçeye döndüğünü söyledi. Erdoğan, “Oğlaklar büyüdü ve bugün yeni sahipleri ile buluştular. Kimisi kesilecek dedi. Yanlış bilgilendirmeler oldu. Ama yavrular büyüyerek bölgeye geri döndüler. Üretici kadınlarımızın elinde hak ettikleri değeri bulacaklarına, onlara bir katma değer sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Programda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ile Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın çektiği kuraların ardından, keçiler yeni sahiplerini buldu. Eğlenhoca köyündeki 9 üretici kadına, 19 keçi dağıtımı yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP