DOLAR 32,3428 0.19%
EURO 35,1255 -0.17%
ALTIN 2.239,87-0,15
BITCOIN 2032344-7,93%
İzmir
17°

AÇIK

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Yamanlara Yaşayan Park!..

Yamanlara Yaşayan Park!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:31
Yamanlara Yaşayan Park!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yamanlara Yaşayan Park!..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha yeşil bir kent hedefiyle yapılan parkları, uygulaması süren park projelerini ve Kadifekale eteklerindeki ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşayan Parklar Projesi’ni hayata geçirmek istedikleri Yamanlar Dağı’nda da gözlemde bulunan Başkan Soyer, “Hedefimiz İzmir’deki kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Daha yeşil bir İzmir” için yürütülen çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve ilgili bürokratlarıyla yerinde inceledi. Tamamlanan parkları, devam eden park projelerini ve Kadifekale eteklerindeki ağaçlandırma çalışmalarını, denetleyen Başkan Soyer’in ilk durağı Yaşayan Parklar Projesi’ni hayata geçirmek istedikleri Yamanlar Dağı oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da eşlik ettiği incelemede belediye bürokratlarından projeye ilişkin bilgi alan Başkan Soyer, yeşil altyapı ile ilgili pek çok yatırımı hızla hayata geçireceklerini söyledi. “Yaşayan Parklar” adıyla çok özel 35 park tasarladıklarını aktaran Soyer, “Bunlardan birini de Yamanlar Dağı’nda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yeşil altyapı, yeşil alanları artırmak en temel altyapı önceliklerimizden biri. Doğa esaslı çözümlerle kent içinde yeşil koridorlar oluşturuyoruz. İzmir’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki kat artırmak, 16 metrekareden 30 metrekareye çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gezi rotaları olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projesi kapsamında Bostanlı İskelesi’nden Yamanlar Köyü, Sanatoryum Alanı ve Karagöl’e kadar uzanan yürüyüş rotaları planlanıyor. Doğal bitki örtüsü ve farklı türlerde canlı çeşitliliği ile kentin önemli doğal alanlarından biri olan bu bölgede çocuklar için aktivite alanları oluşturulması hedefleniyor. Doğa bulmacaları, doğa etkinlik parkuru, tırmanma noktası, duyusal su oyun noktası, inşa ile bitki çarkı noktası, gözlem istasyonu gibi ünitelerde çocuklar doğada oyun oynayarak doğayı tanıyacağı parkta, tematik bahçeler de yer alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP