DOLAR 32,8949 0.06%
EURO 35,2256 -0.18%
ALTIN 2.453,400,08
BITCOIN 20219000,34%
İzmir
32°

AÇIK

13:12

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YAZ OKULLARINA DİKKAT!

YAZ OKULLARINA DİKKAT!

Yaz okulları, yaz kampları broşürlerine baktığımız zaman süslü cümleler ve muhteşem renkli görseller kullanılıyor...

ABONE OL
Haziran 3, 2024 23:53
YAZ OKULLARINA DİKKAT!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaz aylarının başlaması, tatil döneminin gelmesi ile veliler için bir arayış süreci başlamış oldu. Veliler, pandemi döneminde evlere hapsolan çocukları için tam gün yaz okulu, yatılı sporcu kampları gibi organizasyonlara yönelecek. Çocuklara, Sosyal ve sportif anlamda önemli katkıları olan  yada olmasını beklediğimiz bu organizasyonları seçerken çok dikkatli olmak gerekiyor.

Yaz okulları, yaz kampları broşürlerine baktığımız zaman süslü cümleler ve muhteşem renkli görseller kullanılıyor. Bu broşürler çok cazip, çok çekici ve çok ikna edici olsa da yazılanlarla gerçekler birbirinden çok farklı olabiliyor. Bu organizasyonlarda en çok dikkat edilmesi gereken konular; eğitmen kadrosu, eğitim –kurs yerinin fiziki şartları, sağlık, güvenlik, beslenme, servis şartları, ders planının verimliliği gibi konulardır. Bu konuları ile bilgi almadan, kurumun güveninirliği hakkında referans almadan , önemli konularda yazılı garanti almadan çocuklarınızı kayıt ettirmemenizi tavsiye ederim.

Kurslarda görevli eğitmenlerin branşlarında uzman olduğunu kontrol etmelisiniz. Broşürlerde ‘’konusunda uzman’’ diye bahsedilen şahısların yetkinliğini araştırın. Beden Eğitimi bölümlerinden mezun mu olmuş yoksa sadece okulun önünden dolmuşla mı geçmiş, gerçek anlamda eğitim mi almış yoksa sadece bahar şenliklerinde mi uğramış? Kurs verilen tesisin soyunma odaları, yemek alanı, zemin kaydırmazları, gölge alanları, portatif kalesi, portatif potası çocukların sağlığına ve güvenliğine uygun hale getirilmeli. Özellikler havuz gibi tehlikeli alanlarda çocukların yaşına ve sayısına göre yeterli antrenör bulundurulması konusunda daha hassas hareket edilmeli.

Değerli Veliler, lütfen tercihlerinizi araştırarak yapın. Çocuk 09-17 arası evden gitsin de nereye giderse gitsin yada en ucuzu hangisiyse oraya gitsin zihniyetiyle hareket etmemenizi rica ederim. Saygın, kaliteli, tecrübeli kurumları tercih ediniz. Çocuklarımızın sportif ve sosyal gelişimleri  hafife alınamaz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
error: Kopyalamayın ! Her hakkı saklıdır .