DOLAR 32,3429 0.27%
EURO 35,1426 0%
ALTIN 2.308,071,36
BITCOIN 22852382,30%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Doğal Taş Fuarı Açıldı!

Doğal Taş Fuarı Açıldı!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Doğal Taş Fuarı Açıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğal Taş Fuarı Açıldı!

Türkiye doğal taş ihracatının en önemli fuarı 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Fuar 28 Ağustos’a kadar devam edecek…

Doğal taş ihracatına önemli katkılarda bulunan Marble İzmir Fuarı’nın pandemi nedeniyle verdiği iki yıllık ara son buldu. Ticaret Bakanlığı’nın himayesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışına; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi  Başkanı İsmail Gülle, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MAPEG Genel Müdürü Cevat Genç, T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu,  ilçe belediye başkanları, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve akademisyenler katıldı.

“Fuarın da katkısı ile doğal taş ihracatı 2 milyar dolara çıktı”
Marble İzmir Fuarı’nın Türkiye için önemli bir noktada olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Marble İzmir’in ilk yılında toplam doğal taş ihracatımız 77 milyon dolardı. 25’incisi düzenlenen fuarın da katkısı ile Türkiye’nin doğal taş ihracatı 2 milyar dolara çıkmıştır. Üstelik son 10 yılda doğal taş ihracatı, Türkiye ekonomisine yaklaşık 20 milyar dolarlık katkı sağlamıştır. 2021 yılında ise bugüne kadar yaklaşık 4.5 milyon ton ihracat yaptığımız kayıtlara geçmiştir” dedi.

Biz buradayız
Marble İzmir’in hem kent hem ülke açısından çok net olarak bir etkileşim merkezi olduğunu ifade eden Özuslu, İZFAŞ’ın övünç kaynağı olduğunu belirtti. Salgın önlemlerine vurgu yapan Özuslu, “İZFAŞ’ın ‘Böylesi bir süreçte fuar yapılmaz’ denilen bir ortamda, sektör temsilcilerinin tüm beklenti ve taleplerini dinleyip, bunları karşılayacak şekilde, sektörün ihracatını artırması hedefiyle ortaya koyduğu güçlü kurumsal kapasiteye İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen tüm desteği sunduk. Marble İzmir’in ekonomik, kültürel ve diplomatik değerinin farkındayız. Bu değere hiçbir koşulda halel gelmemesi; fuarın büyüklüğü ve kentsel ekonomiye verdiği can suyuna zarar gelmemesi için tüm gücümüzle seferber olduğumuzu sizlere içtenlikle ifade etmek isterim. Bizler buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Mermerin tarih boyunca önemli noktalarda kullanıldığının altını çizen Özuslu, “Ne mutlu ki, bu kadim taşın değerini sadece piyasa ile ölçmeyecek bir bakışla değerlendiren bir toplulukla birlikteyim” dedi.

2 yıl aradan sonra kapılarımızı açıyoruz
Yeniden bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “2 yıl aradan sonra Marble İzmir’in kapılarını açıyoruz. Hep birlikte yine burada Fuar İzmir’deyiz. Türkiye ihracatına 26 yılda 20 milyar doların üzerinde katkı sağlayan sektörümüzün tüm firmalarını, başkanlarını, mimarlarını, mühendislerini, çalışanlarını ve emekçilerini selamlıyorum” dedi. İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, “Mermerin üretimi alınteri, satılıp pazarlanması ve ihracatı da alın ve akıl teri. İkisi beraber olursa mükemmelleşiyor” şeklinde konuştu.

İhracat rakamlarında yılın son çeyreğine fuar katkısı
Bugüne dek Türkiye doğal taş ihracatına büyük katkılar sunan fuar, alım heyeti ve ziyaretçi çalışmalarıyla sektör için yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Her yıl Marble İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen Alım Heyeti Programı’na Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği getirdikleri ülkelerle destek veriyor. Birlikler tarafından organize edilen Alım Heyeti Programı’nda getirilen ülkeler arasında sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, İtalya, Umman, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya yer alıyor. İZFAŞ tarafından organize edilen Alım Heyeti Programı kapsamında ise Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Filistin, Gürcistan, Hollanda, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Kosova, Libya, Lübnan, Mısır, Polonya, Romanya, Ürdün ve Yunanistan’dan katılım gerçekleşiyor. Yılın son çeyreğine girerken 2021 yılı ihracat rakamları, fuar ve sektör birliği ile güçlenecek.

Güvenli hizmet belgesi aldı
Değişen ve gelişen dünya koşularına alternatif çözüm önerileri sunan İZFAŞ, geçtiğimiz Mart ayında TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk kurumlardan biri oldu. 2020 yılında düzenlenemeyen Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı 26. Marble İzmir, pandemi döneminde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de düzenlenen ilk fiziksel fuar olarak kapılarını açıyor. Fuar, pandemi koşulları gereklerine uygun TSE güvenli hizmet belgesi kapsamı ile düzenleniyor. Ziyaretçi girişleri dört gün boyunca maskeli, HES kodu alınarak ve alan yoğunluğuna göre kontrollü olarak sağlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP