



Arife Soydemir; “Notaları Kalbiyle Yazan Kadınları Sahneye Taşıyor!”
TRT’de uzun yıllar spiker olarak görev yapan Arife Soydemir, 10 bestekar kadının hayatından kesitler sunarak, eserlerinden örnekler paylaşacak. Karşıyaka Çarşı kültür Merkezi’nde sahnelenecek etkinlik 20 Haziran 2023 Salı günü saat 20:00’de başlayacak.
Arife Soydemir, ‘Notaları Kalbiyle Yazan Kadınlar’ adını verdiği proje hakkında; “Bu etkinliği gerçekleştirmekteki amacım kadın bestekârlarımızın bestelerinin dışında, hayatlarını da izleyenlerle paylaşmak, bestelerindeki özelliklerini, ne için yazdıklarını, neler yaşadıklarını dile getirmek. Bu konuda destekleriyle bizi onurlandıran Karşıyaka Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tuğay’a çok teşekkür ederim.
Bu etkinlik Türk kadınına değer veren, kadına şiddete dur diyen, genç kızların erken yaşta evlendirilmesine karşı çıkan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değeri anlatan bir etkinliktir. Bestekar kadınların hayatı ve eserlerinden örnekler sunacağımız tek kişilik müzikli ve anlatımlı etkinliğimizde bütün sanat sever dostlarımızı bekliyorum” dedi.
.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
23 Ağustos 2026İZMİR
23 Ağustos 2026GÜNDEM
23 Ağustos 2026KAF SİN KAF
23 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
23 Ağustos 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
23 Ağustos 2026KAF SİN KAF
23 Ağustos 2026
1
Cemil Tugay Ziyaretlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor!..
11318 kez okundu
2
Karşıyaka Türkülerle Şenlenecek!..
11190 kez okundu
3
Efsane İzmir’e Geliyor!..
11149 kez okundu
4
Karsav Bergama’da Gönülleri Fethetti!..
11037 kez okundu
5
“İzmir’de Zeybek Bilmeyen Kalmasın” Çağrısı 500 Kişilik Topluluğa Dönüştü!
7290 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.