DOLAR 32,5726 0.08%
EURO 34,9632 0.21%
ALTIN 2.425,770,12
BITCOIN 2085960-3,53%
İzmir
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ahmet Şenol’a Halk Kültürü Ödülü!

Ahmet Şenol’a Halk Kültürü Ödülü!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Ahmet Şenol’a Halk Kültürü Ödülü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Şenol’a Halk Kültürü Ödülü!

Halk Kültürü Araştırmacısı, Yazar, Şair, Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Şenol, Halk Kültürü’ne  uzun süreli katkılarından dolayı Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2022 yılının “Halk Kültürü” ödülüne layık görüldü…

TYB’nin Ankara’daki genel merkezinde 41’incisini düzenlediği “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” sahiplerini açıkladı. Toplam 29 kategoride ödül alan isimleri açıklayan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi. 2023 yılında gerçekleştirmeyi planladıkları faaliyetleri anlatan Arıcan, “Kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler ve özel sektörler ile iş birliği yaparak ülkemizin dört bir yanında binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimimizin sonucunda oluşan kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Özellikle ‘Cumhuriyetin 100 yılında Balkanlar’dan Orta Asya’ya Türk Edebiyatı’ ve ‘Kuruluşunun 100. Yılında Edebiyatın Yüzüncü Yılı’ temalı uluslararası bilgi şölenleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

2022 yılında da Türkiye’de yaşanan kültür, sanat ve düşünce hayatındaki gelişmeleri takip ettiklerine değinen Arıcan, “45 yıllık birikim ve tecrübe ile yıl içinde yönetim kurulumuzun kapsamlı araştırmalarının yanı sıra ülkemizin seçkin gazeteci, yazar, çevirmen, editör, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerilerinden de yararlanarak eser sahibinin dünya görüşü ve ideolojisine bakılmaksızın yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını belirliyoruz. Ödüllerin kalıcı, geleneksel ve değerli olması için TYB Yönetim Kurulunda görev yapan arkadaşlarımızın ve seçici kurul üyelerinin eserleri değerlendirmeye alınmamaktadır. Ayrıca aynı dalda bir kişiye üst üste ödül verilmemektedir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP