DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20883600,98%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ahmet Talimciler; “06 Patisserie!”

Ahmet Talimciler; “06 Patisserie!”

ABONE OL
Haziran 4, 2022 14:08
Ahmet Talimciler; “06 Patisserie!”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ahmet Talimciler; “06 Patisserie!”

Sevgili ağabeyim Ahmet Diker’in ‘Bir Zamanlar Tilla Vardı’ yazısı üzerine hem kendi kişisel tarihim içerisinde önemli bir yer teşkil eden hem de bir zamanlar Karşıyakalıların buluşma mekânı olan 06 Patisserie’yi yazmak adeta farz oldu. 1980’li yıllar ülkemizde değişim sürecinin başladığı ve çay bahçeleri formatının yavaş yavaş şekil değiştirdiği bir döneme karşılık gelir. İşte tam bu dönemde Karşıyaka sahilindeki Van Der Zee köşkünün hemen yanındaki apartmanın altında açılan 06 Patisserie ve onun karşısındaki yazlık kısmının yaşı 30 ve üzerindeki Karşıyakalıların hafızalarında ayrı bir yeri bulunmaktadır. Pastane anlayışı içerisinde bulunmakla birlikte hem farklı çeşitlerde pasta ve sütlü tatlılarla diğer bütün rakiplerinden ayrı bir yere konumlanmayı başarmıştır hem de özellikle o dönemin simgesi olan yerli ve yabancı müzikleri çalması ile gönüllere taht kurmuştur.

1987 yılı yazında çalışmaya başladığımda ilk açılıştaki iki ortak ayrılmış ve Karşıyaka içerisinde farklı isimlerle yine Karşıyakalılara hizmet vermeyi sürdürmüşlerdir. Bugün hala Girne Caddesi köşesinde yer alan Tuna pastanesi ile daha önce Karşıyaka Çarşısı içerisinde bulunan 06 pastanesi sahipleri işte bu diğer iki işletmecidir. Ne yazık ki bugün hayatta olmayan rahmetli Bilal Alemdar’ın sahibi olduğu 06 Patisserie artık yok! Fakat kendisini tanıyan ve orada ‘ikram edeceğimiz bir dilim pasta, beklediğiniz başlangıç olabilir’ sloganı ile yolları kesişen binlerce kişinin hala anılarında burası yer almaya devam ediyor. Bu yazıyı yazarken bir anda geçmişte olup bitenleri bir kez daha düşündüm ve bugün doldurulmuş olan alanın üzerinde yer alan deniz kıyısındaki 06, Gördüm, Karşıyakalı vb. gibi mekanların aslında bir dönem ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiklerini bir kez daha anladım. Aslında söz konusu mekanlar aracılığı ile Karşıyakalıların sıcak yaz gecelerinde denizin hemen kıyısında oturup sohbet edebilme, çay-kahve-gazoz içebilme, dondurma-pasta yiyebilme gibi etkinlikleri gerçekleştirebilme olanakları bulunuyordu. Buraların kapatılması sonrasında belediyenin kendi açtığı benzer mekanlarda hiçbir dönem benzer hizmetin verilemediğini ve belki de bundan da önemlisi sahil bandı ile Karşıyakalılar arasındaki bağlantının koparıldığını belirtmek durumundayım. Hayatın ritminin şimdi olduğundan çok daha farklı bir seviyede akmakta olduğu bir dönemden söz ediyorum ve bu dönem içerisinde bu alanlar gerçekten içinde yaşamakta olduğumuz ilçeye ilişkin çok önemli katkılar sağlayan yerlerdi.

Biraz da kendi kişisel tarihimdeki 06’dan söz etmek istiyorum çünkü burası aynı zamanda sevgili hala oğlum Melih Kaptan ve mahalle arkadaşlarım Okan Çamlı, Şadi Gödek, Hakan Canıvar ile çalıştığımız aynı zamanda da birlikte futbol oynadığımız yerin adıydı. Bütün bir gün çalışıp gece sabaha kadar yazlık bahçe kısmında sabahlayıp ardından Gördüm çay bahçesindeki arkadaşlarımızla şimdi Bostanlı Migros’un bulunduğu alandaki toprak sahada futbol maçları yaptığımız günleri unutamam. Burada unutulmaz bir takım kurmuştuk ve oynadığımız karşılaşmalarda girdiğimiz iddialarla kazandığımız karşılaşmalar sonrasında yeşil-beyazlı formalarımız ile çıktığımız her karşılaşmada giderek daha fazla ilgi çekmeye başlamıştık. Sevgili patronumuz ve ağabeyimiz Bilal Alemdar da bizimle futbol oynuyordu. Oynadığımız karşılaşmaların birini yönetmeye dönemin birinci lig hakemliğini yürüten sevgili Engin Kurt gelmişti. 06 hepimiz açısından dönüp dönüp uğradığımız ve içerisinde yer almaktan daima mutlu olduğumuz unutulmaz bir yerdi. Mekânın hem çalışanların nezdinde hem de oraya müşteri olarak gidip oturan veyahut alışveriş edenlerin nezdinde bırakmış olduğu olumlu izlenimleri, aradan geçen yıllara karşın hala duyuyor olmak, müthiş bir duygu. Birlikte çalıştığımız bütün dost ve arkadaşlara selamlarımı yolluyorum. Bizleri bir araya getiren sevgili ağabeyim Bilal Alemdar’a da bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Nurlar içinde yatsın.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP