DOLAR 32,5921 0.11%
EURO 35,0257 0.52%
ALTIN 2.424,680,08
BITCOIN 2095206-3,67%
İzmir
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Türkiye İstanbul’dan İbaret Değildir!”

Cenk Karslı; “Türkiye İstanbul’dan İbaret Değildir!”

ABONE OL
Mayıs 24, 2022 12:57
Cenk Karslı; “Türkiye İstanbul’dan İbaret Değildir!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Türkiye İstanbul’dan İbaret Değildir!”

Türkiye Basketbol Federasyonu Ana Statüsü İkinci Bölüm Madde 5’in A fıkrasında şöyle yazıyor; Basketbolun gelişmesini ve ülke geneline yayılmasını sağlamak amacıyla; kısa, orta ve uzun vadeli stratejik plan ve programlar yapmak; bu konularda gereken karar ve tedbirleri almak ve uygulamak. Aynı şekilde 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunun Madde 3’ün B fıkrasında şöyle yazıyor; futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak.

Tüm federasyonların, disiplin kurulu ve tahkim kurulu gibi tüm kurulların, Merkez Hakem Komitesi gibi tüm komitelerin öncelikli görevi ülke geneline yayılmak ve her kulübe eşit mesafede olmaktır. Geçtiğimiz hafta Pınar Karşıyaka’mızın galip gelebileceğini hesap edemeyen Basketbol Federasyonu akıl almaz ve kabul edilemez bir erteleme kararına imza attı. Aslında bu ertelemeyi sporsever bir semt olarak anlayışla karşılayabilirdik ancak bu hassasiyet zamanında bizim için gösterilmediği için, yapılan ertelemenin anayasanın eşitlik ilkesine de aykırı olmasından dolayı anlayışla karşılamamız mümkün değildir.

Futbolda da basketbolda da sporu bir şehrin kulüpleri ekseninde yönetmeye çalışmak  bu şehir dışında mücadele eden kulüplere, kulüp yöneticilerine, sponsorlarına, sporcularına, taraftarlarına karşı yapılmış çok büyük saygısızlıktır. Olaylara tek bir pencereden bakarak adaletli bir spor yönetimi gerçekleştiremezsiniz. Bu adaletsiz tutum sonuç olarak tek bir şehrin orantısız olarak güçlenmesine, geri kalan şehirlerin ve kulüplerin ise zayıflamasına, spordan soğumasına hatta kapanmasına bile neden olacaktır. Sporu, kültürü, sanatı 85 milyon kişiye ulaştırmaya çalışmak devletin asli görevidir. Ulaştırmak ile ilgili, tesis ile ilgili sorunlar veya farklılıklar olabiliyor keşke olmasa ama buna fırsat eşitsizliği deyip geçiyoruz  ancak adaletli karar verme konusunda tutarsızlıklar kabul edilemez.

Basın ve medya gücü sizin elinizde, sponsor ve maddi güç sizin elinizde, istediğiniz oyuncuyu(ç)alma gücü sizde, hakemler üzerinde baskı kurma gücü sizde… daha ne istiyorsunuz ki? Her anlamda bölünmüş olan halkı sportif anlamda da bölmeye çalışmayın . Bu yaptıklarınız dolaylı olarak fanatizmi körükler, kulüpler arasındaki düşmanlığı körükler. İnsanları, Avrupa Kupasında finali hedefleyen bir kulübe başarılar dilememe noktasına getirdiniz. Biz bu şartlara alışkınız zaten yıllardır bu hegemonyaya karşı mücadele ediyoruz. Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a ne kadar Karşıyaka düşmanı varsa hepsiyle mücadele etmeye devam edeceğiz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP