DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1286 -0.17%
ALTIN 2.236,73-0,29
BITCOIN 2052588-6,43%
İzmir
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
AIESEC ve KARGEM’den Kültürlerarası Proje!

AIESEC ve KARGEM’den Kültürlerarası Proje!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
AIESEC ve KARGEM’den Kültürlerarası Proje!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AIESEC ve KARGEM’den Kültürlerarası Proje!

Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) ile dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından AIESEC’in İzmir Şubesi, uluslararası “Adım At” projesini bu yıl yeniden hayata geçirdi. Bu kapsamda, AIESEC’in sağladığı bir fırsat olan “Küresel Gönüllük” ile Ukrayna, Tunus, Ürdün, Rusya ve Mısır’dan 25 yabancı üniversite öğrencisi Karşıyaka’ya geldi. Gönüllü ailelerin evlerine yerleşen gençler, KARGEM öğrencilerine ücretsiz İngilizce dersleri vermeye başladı. Yoğun ilgiyle karşılanan program, ilerleyen günlerde yeni yabancı gençlerin katılımıyla daha da zenginleşecek.

KÜLTÜR BULUŞMASI
Kültürlerarası diyaloğun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek. Ağustos ayında ‘Geleneksel Ülkeler Panayırı’ düzenlenecek. Yabancı öğrenciler kendi yöresel kıyafetleri ile dans gösterileri sunacak, yemeklerini ve kültürlerini tanıtacak. KARGEM öğrencileri de proje sayesinde hem İngilizce dil becerilerini geliştirecek hem de yaz tatillerini renklendirip farklı kültürleri tanıma imkanı bulacak.

KÜRESEL DOSTLUK
Yabancı gençleri kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Dünya’nın en büyük gençlik organizasyonlarından AIESEC’in İzmir Şubesi ile KARGEM’de hayata geçirdiğimiz projeye katılan tüm gençlere ‘Karşıyaka’mıza hoş geldiniz’ diyorum ve bu küresel iş birliğinin bir parçası oldukları için teşekkür ediyorum. Bu proje eğitim ve kültür alanlarında çocuklarımıza önemli katkılar sağlamanın yanında, uluslararası dostluk ve kardeşlik bağlarımızı da güçlendirecektir” diye konuştu.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP