DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072636-1,45%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Amatörler Ustalara Taş Çıkardı!

Amatörler Ustalara Taş Çıkardı!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
Amatörler Ustalara Taş Çıkardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amatörler Ustalara Taş Çıkardı!

Uluslararası Lions Dernekleri 118R Yönetim Çevresi Federasyonu 118R Lions Tiyatro Topluluğu, Federasyon Başkanı Teoman Akçalı’nın desteğiyle Kadına şiddet haftasında “Kendi Gücünü Keşfeden Kadınlar” projesi yararına sahne aldı.

118R Lions Tiyatro Topluluğu “Kendi Gücünü Keşfeden Kadınlar” yararına Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı, yönetmenliğini Vedat Murat Güzel’in, müziklerini ise Hüseyin Çebi‘nin yaptığı “Kadınlık Bizde Kalsın” adlı müzikal oyunu sahneye taşıdı.

Sergiledikleri performans ile profesyonel oyunculara taş çıkartan ekip 4 gün boyunca 1600’ün üzerinde seyirciye keyifli dakikalar yaşattı.

118R Yönetim Çevresi Kültürel Aktiviteler Koordinatörü ve aynı zamanda Lions Tiyatro Topluluğu’nun kurucu oyuncularından olan Hakan Akyıldız; “Bu anlamlı proje ile hedeflenen yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak kadınlara kişisel gelişim, farkındalık ve mesleki eğitimler aldırarak kendi güçlerini ellerine almalarını sağlamaktır.

Sanatı, ihtiyacı olanlara bir köprü olarak kullanıyoruz, ekonomik koşulların ağırlaştığı, insanlığın yozlaştığı günümüzde, kendi kişisel zamanlarından feragat eden gönüllü insanların bir araya gelerek böyle bir projede yer alması büyük bir mutluluktur…

“Sanata dokunan ellerde kir barınmaz”  Bu tür projeler bir ekip işidir, bu projeye katkı koyan başta tüm amatör oyuncu arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca sanata ve sanatçıya her daim destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e, Narlıdere Belediye Başkanı Sayın Ali Engin’e, Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’a ve Çiğli Belediye Başkanı Sayın Utku Gümrükçü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Lions Tiyatro Topluluğu 2017’de Seyhan Kuralı ve Hakan Akyıldız önderliğinde daha önce hiç tiyatro oyununda yer almamış gönüllü insanların birbaraya gelmesiyle kuruldu. 2018’de Michael Cooney’in yazdığı “Aman karım duymasın” adlı vodvil oyunu sahneye koyan ve izleyenlerden büyük beğeni alan topluluk 2020’de Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “Kadınlık Bizde Kalsın” isimli müzikal oyunu sahneleyecekken pandeminin ortaya çıkması sonucu beklemeye geçtiler. Ve bugün normale dönme süreciyle beraber “kadınlık bizde kalsın” oyununu sahneye koydular…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP