DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.324,930,24
BITCOIN 22931261,89%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Atamızdan Miras; “Balkanlılar Festivali!” 

Atamızdan Miras; “Balkanlılar Festivali!” 

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:49
Atamızdan Miras; “Balkanlılar Festivali!” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atamızdan Miras; “Balkanlılar Festivali!” 

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap; “halk dansları, konser, film, belgesel ve tiyatro gösterileri, defile, panel, fotoğraf sergisi, Rumeli Balkan Federasyon ve derneklerinin stantları, gastronomi ve elişi stantlarıyla sekiz gün sürecek olan birlik, dayanışma, dostluk ve barış şölenine tüm İzmirlileri bekliyoruz.” dedi.

Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap, festivale destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti. Güzelkasap, “İzmir’de sekiz gün boyunca Balkan rüzgarı esmesini sağlayıp, Balkan Festivali’nin gerçekleşmesini destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı hemşehrimiz Tunç Soyer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Güzelkasap, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1935 yılında başlatılan ve bu mirasa sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen festivalin 15’incisinin yapılacağını söyledi. Federasyon olarak projesine katkı sunmanın ayrıca gururunu yaşadıklarını vurgulayan Güzelkasap festival ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Balkanlar Halk Dansları ve Kültür Festivali’nin 15’incisi, 25 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında İzmir’de yapılacak. Balkan ülkelerinden; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den sanatçılar ve Halk Dansları ekipleri katılacak. İzmir Rumeli Balkan Federasyon ve derneklerinin yoğun desteği ile kent merkezi ve ayrıca festival dahilinde, sekiz ilçeye yayılacak konser, gösteri ve etkinliklerle festival coşkulu bir şekilde geçecek. Gösteriler; Buca, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Ödemiş, Tire, Bergama ve Menemen’de sekiz gün boyunca devam edecek. Böylesi büyük çapta uluslararası, İzmir Rumeli Balkan camiasının taleplerini dikkate alarak en iyi şekilde ve daha da kapsamlı yapılması yönünde irade koyan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Kültür Sanat Dairesi Başkanı Efe Kadir Oruç, Kültür Sanat Şube Müdürü Arzu Utaş ile Erdem Denizoğlu, Samet Akboğa, kültür sanat dairesinin genç dinamik ve tecrübeli ekibi ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP