DOLAR 32,3397 0.17%
EURO 35,2008 -0.01%
ALTIN 2.246,120,13
BITCOIN 2146201-1,51%
İzmir
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Balkan Panorama Film Festivali!..

Balkan Panorama Film Festivali!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Balkan Panorama Film Festivali!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Panorama Film Festivali!..

27 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, Buca Belediyesi’nin himayesinde, Balkan Panorama Film Festivali’nin yedincisi düzenleniyor. Balkan coğrafyasındaki en prestijli festivallerden biri sayılan Tamburica Fest ile işbirliği protokolü Sırbistan’ın Novi Sad şehrinde, Petrovaradin Kalesi’nde 23 Temmuz 2021 Cuma günü düzenlenen resmi törenle imzalandı. İmza töreni, Türkiye ve Sırbistan’dan gelen haber kanallarından canlı olarak yayınlandı. Törene “Balkan Panorama Film Festivali” adına festival kurucusu ve direktörü Sali Saliji, Tamburica Fest adına festivalin kurucusu ve direktörü Jovan Pejcic ve Novi Sad Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Aleksandar Petroviç katıldı.

Tamburica Fest bu yıl 14’üncü kez 19 – 21 Ağustos 2021 tarihleri arasında Novi Sad şehrinde düzenlenecek. Tamburica Fest beş yıl önce dost ülke uygulamasını başlatmış ve bugüne kadar festivalin dost ülkeleri Rusya, Çin, Macaristan ve İtalya olmuştu. Bu yılki dost ülke belirleme sürecinde Balkan Panorama Film Festivali’nin önerisi ve gerekli makamlar nezdinde yürüttüğü çabalar sayesinde dost ülke Türkiye oldu.

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Saliji, Balkan Panorama Film Festivali’nin Türkiye’de Balkan temalı en önemli festivali olduğunu belirtti. Saliji, “Bir sonraki festivalin açılışı, bölgede geleneksel müziğin önemli simgelerinden olan Tamburica adlı müzik aleti ve müziği hakkında uzun metrajlı film ile yapılacak. Söz konusu film, bölgenin kültürünü ve müziğini diğer ülkelere tanıtacak ciddi bir yapım olacak. Filmin İzmir’de gerçekleştirilecek prömiyeri kapsamında İzmirliler, Tamburica ile yapılan müziği ünlü La Banda Grubu’nun konseriyle ilk kez canlı dinleme fırsatı bulacak” dedi. ‘Tuna Nehrini Durdurun’ adlı bu uzun metrajlı filmin yapım ve yönetimini Balkan Panorama Film Festivali’nin kurucusu ve direktörü Saliji, Tamburica Fest ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütüldüğünü ifade etti.

Filmin yönetmenliğini Salijni’nin üstlendiğine dikkati çeken Tamburica Fest direktörü Jovan Pejcic, müzik, dostluk köprüleri inşa edilirken, kameraların bunu ölümsüzleştirdiğini söyledi. Tamburica Festivali’nin beş yıl önce dost ülke uygulamasını başlattığını hatırlatan Pejcic, “Geçtiğimiz yıllarda festivalin dost ülkeleri Rusya, Çin, Macaristan ve İtalya’ydı. Bu yılki dost ülkemiz Türkiye olacak. Gelecek yıl 15. Tamburıca Fest’in açılışı işbirliği protokolü kapsamında çekilmekte olan ‘Tuna Nehrini Durdurun’ adlı uzun metrajlı filmin gösterimiyle Petrovaradin Kalesi’nde büyük bir açılış töreni yapılacak. Bu süreçte öneri ve katkılarından dolayı Balkan Panorama Film Festivali yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Novi Sad Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandar Petrovic de festivaller arasında imzalanan işbirliği protokolünün şimdiden meyvesini vermeye başladığını ve Novi Sad ile İzmir arasında kardeş şehir protokolüne doğru atılan ilk adım olduğunu söyledi. Öte yandan; Sırbistanın Novi Sad Şehrinde bu yıl 14. kez düzenlenecek olan Tamburica Fest’e Balkan Panorama Film Festivali yöneticileri onur konuğu olarak davet edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP