DOLAR 32,4982 0.25%
EURO 34,5989 0.29%
ALTIN 2.495,110,49
BITCOIN %
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Barış Mesajı İzmir’den Verildi!

Barış Mesajı İzmir’den Verildi!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:42
Barış Mesajı İzmir’den Verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barış Mesajı İzmir’den Verildi!

15. Balkanlılar halk dansları ve kültür festivali kapsamında, İzmir’de bulunan ‘Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nun özel davetiyle, Yunanistan’ı temsilen Girit Kandiya’dan İzmir’e gelen ve açılış günü festival alanında özel bir gösteri sunan Girit ekibi, gittikleri her yerde muhteşem gösterileri ile İzmirlilerden büyük ilgi gördü.

Festivale damgasını vuran Christoforos Brintakis yönetimindeki, Brintakis Dans okulunun profesyonel ve yetenekli dans ekibi ile Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap’ın, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’nın özel daveti ile Başkonsolosluğa yaptıkları ziyarette dostluk ve barış mesajları verildi.

Başkonsolos Balkiza Federasyon Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap ve beraberindekilerle konsolosluğa yaptığı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti;

“Bu dostluk festivalinin projesine katkı koyan, İzmir’de yoğun şekilde yaşayan Yunanistan anakarası ve özellikle de Girit ten gelen mübadiller için Girit ekibini özel olarak İzmir’e davet eden ve ayni zamanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’in himayelerinde, iki yakanın ortak ezgilerini, dostluk ve barış için seslendirecek olan mübadele korosunu kuran, Zafer Yusuf Güzelkasap’a öncelikle bu dostluk projeleri ve çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Özellikle Türkiye ve Yunanistan arasında olmak üzere, bölge barışına da katkı sağlayacak bu gibi çalışmalardan büyük memnuniyet duyuyoruz devamı ve benzer yeni projelerde de ‘Uluslararası Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’ ile işbirliği içinde olacağız ve onları destekleyeceğiz” dedi.

Federasyon Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap Başkonsolos Despoina Balkiza’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederken birlikte bazı projeleri hayata geçirebileceğini ifade etti.

Karşılıklı dostluk ve barış mesajlarının verildiği bu anlamlı ziyaretin anısına Genel Başkan Zafer Yusuf Güzelkasap Başkonsolos Despoina Balkiza’ya plaket verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP