



Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde bulunan seradaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, seranın daha önce fırtına sebebiyle zarar gören çatısı onarıldı, çatı örtüsü ve üretim tavaları yenilenerek üretim yapmaya hazır hale getirildi. İlçenin dört bir yanındaki park ve bahçeleri süsleyen mevsimlik çiçekler, artık serada üretilmeye başlanacak. Sarı papatya, lavanta, gaura, ardıç, lavantin gibi çalı bitkileri ise park ve bahçe alanlarında bulunan bitkilerden ‘çelik’ yöntemi kullanılarak çoğaltılacak. Alanlardan alınan çelikler, serada bulunan üretim tavalarında köklendirilerek dikilebilecek forma getirilecek ve ilçe genelinde toprakla buluşturulacak. Bu sayede hem daha sürdürülebilir hem de düşük maliyetli hizmetler sunulmuş olacak.
“DAHA YEŞİL BİR GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ”
Serayı ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Doğaya olan bağlılığımızı artırırken, hem estetik hem de çevresel fayda sağlayacak adımlar atıyoruz. Yeni seramızla birlikte, yeşil alanlarımızı daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Karşıyakalılara doğayla iç içe bir yaşam sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Daha sürdürülebilir, daha yeşil bir geleceği hep birlikte kuracağız” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
12 Temmuz 2026İZMİR
12 Temmuz 2026GÜNDEM
12 Temmuz 2026KAF SİN KAF
12 Temmuz 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
12 Temmuz 2026KARŞIYAKA HABERLERİ
12 Temmuz 2026KAF SİN KAF
12 Temmuz 2026
1
Şükran Kurdakul Şiir Ödülü Sahibini Arıyor!..
11167 kez okundu
2
Mehmet Amca’nın Parkı Açıldı!..
11022 kez okundu
3
Babalar ve Çocuklar Doğa Kampında Buluşacak!
9172 kez okundu
4
Karşıyaka’da İlaçlama Seferberliği Başladı!
9050 kez okundu
5
Karşıyaka’da 19 Mayıs Festivalle Kutlanıyor!
8874 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.