DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052153-1,84%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Can Dostlar Patiyaka’da Buluştu!

Can Dostlar Patiyaka’da Buluştu!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Can Dostlar Patiyaka’da Buluştu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Can Dostlar Patiyaka’da Buluştu!

Karşıyaka Belediyesi’nin can dostların toplumsal hayattaki yerine ve yaşam hakkının kutsallığına vurgu yapmak üzere geleneksel olarak düzenlediği ‘Karşıyaka Patiyaka Şenliği’ bu yıl da binlerce hayvan severin katılımıyla renkli ve neşeli anlara sahne oldu.

Can dostların ve hayvan severlerin bir araya geldiği şenlikte; yarışmalar, gösteriler ve birbirinden keyifli atölyelerle can dostlar, çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi.

Karşıyaka’nın can dostlar konusunda yüksek bir duyarlılığa sahip olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Can dostlarımızın karşılıksız, saf sevgisine layık olmak ve hak ettikleri onurlu yaşamı sağlamak için çalışıyor; yaşam hakkının kutsallığına inanıyor, can dostlarımızın hak ettiği onurlu yaşamı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Refleks Mama’nın katkılarıyla düzenlenen şenliğe bu yıl da Cordelion Taypark ev sahipliği yaptı. Çocuklar için çeşitli oyun aktiviteleri, dans etkinlikleri ve gösterilerin yer aldığı şenlikte hayvan haklarına da dikkat çekildi. Yaşamı paylaştığımız can dostlara yönelik toplumsal farkındalık yaratma amacı da taşıyan şenlikte özellikle köpekler de kendi cinsleriyle bir araya gelme ve kaynaşma fırsatı buldu.

‘SATIN ALMA SAHİPLEN’Gün boyu renkli ve eğlenceli dakikaların yaşandığı Patiyaka Şenliği’nde Hera isimli Alman çoban köpeği katılımcılara kendi gösterisini sergiledi. Şenliğin katılımcısı patili dostlar ödüllü komut yarışmasında hünerlerini gösterdi. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle açılan sahiplendirme standı aracılığıyla ‘satın alma sahiplen’ çağrısında bulunuldu. Yardıma ihtiyaç duyan can dostlar için çalışmalar gerçekleştirilen Melek Hareketi’nin kurucusu sevilen oyuncu Melek Şahin de kendi standında hayvansever minikler ile birlikte mama kabı boyadı.

YILDA 30 BİNİ AŞKIN CAN DOSTA HİZMETKarşıyaka Belediyesi olarak ilçe belediyeleri arasında en çok veteriner hekim istihdam eden kurum olduklarını belirten ve hayvan haklarına ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dr. Cemil Tugay, “Dünya hepimizin yaşam alanı, onlar bizim can dostlarımız. Karşıyakalıların sahipli ya da sahipsiz tüm can dostlarla ilgili yüksek bir duyarlılığı var. Karşıyaka Belediyesi olarak biz de bu alanda hizmetlerimizi hassasiyetle yürütüyor; onların yaşam koşullarını iyileştirmek için barınma, beslenme ve kısırlaştırma konularında gönüllülerle birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hem kontrollü üremeyi sağlamak hem de can dostlarımızı birçok hastalıktan korumak için kısırlaştırma çalışmalarını titizlikle ilerletiyoruz. Can dostlarımızın sağlık kontrollerini, kısırlaştırmasını yaptıktan sonra kendi yaşam alanlarına geri bırakıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde her yıl 30 bini aşan can dostumuza hizmet veriyoruz. Hayat onlarla güzel ve sevgi, en büyük koruyucudur. Karşıyaka Belediyesi olarak sahiplendirme çalışmalarını da gönüllülerle koordineli olarak yürütüyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalar, bize saf sevgisini sunan can dostlarımızın yaşam hakkını korumak ve hak ettikleri onurlu yaşamı sağlamak için. Her yıl düzenlediğimiz Patiyaka Şenliği’nde de dostlarımızla bir araya gelerek paylaştığımız hayatın tadını çıkarıyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP