DOLAR 32,4706 -0.06%
EURO 34,7049 -0.79%
ALTIN 2.436,310,02
BITCOIN 20668330,12%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; 24 Haziran 1926!

Cenk Karslı; 24 Haziran 1926!

ABONE OL
Haziran 28, 2022 10:06
Cenk Karslı; 24 Haziran 1926!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; 24 Haziran 1926!

Bir semtin insanı olmak, bir semte ait olmak sadece semtin spor kulübünü desteklemekten ibaret olamaz. Spor Kulübü o semtin en önemli değeridir ancak korunması gereken, bilinmesi gereken ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerler olduğunu da unutmamak lazım. Bir semtin tarihi, başarılı sporcuları, unutulmaz siyasetçileri, sembol olmuş  insanları ve mekanları vardır. Bazen bir okulun, bazen bir spor sahasının , bazen bir sokağın anlatılamayacak kadar değeri vardır ve bu değeri sadece orada yaşayanlar anlar. Bazen de tarihlerin tarif edilemez anlamları vardır; 29 Ekim gibi, 19 Mayıs gibi, 18 Mart gibi…

Biz Karşıyakalılar için de 24 Haziran tarihinin eşsiz bir değeri vardır. Bu tarihi unutmak, sıradanlaştırmak ya da gençlere bu tarihin önemini anlatmamak semt aşkına yapılmış bir ihanettir. Mustafa Kemal Paşa’nın Cumhurbaşkanı olarak ülkemizde ilk ziyaret ettiği kulüp Karşıyaka’dır ancak bu ziyaretin tarihi 13 Ekim 1925’tir. Bu ziyaretinde kulübün şeref defterine;  ‘’Karşıyaka Spor Kulübünde karşı karşıya bulunduğum gençlik iftihara çok şayandır. Bu gençlik karşısında istikbalin kuvvetli saadeti ne bariz görülmektedir’’ yazan Gazi Mustafa Kemal’in ikinci ziyareti Kulübümüzün kurucu Başkanı Kadızade Zühtü Bey’in başkanlık dönemine denk gelen 24 Haziran 1926’da gerçekleşmiştir. Gazi Paşa, daha önce Karşıyaka’ya yaptığı ilk ziyaretindeki gibi doğruca Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi binası ve Karşıyaka Spor Kulübünün bulunduğu Mahfel’in binasına gitmiştir. Çağdaş giysiler içerisinde tenis oynayan kız sporcuların mücadelesinden çok memnun kalan Gazi Paşa ‘’ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’’ sözünü de bu ziyaretinde söylemiştir. Şeref defterine ise; ‘’bu defaki ziyaretimde geçen aylarda sarf edilmiş mesai ve himmetin kıymetli eserlerini gördüm. Teşekkür ve tebrik ederim’’ yazarak Karşıyakalıları onurlandırmıştır.  Aynı günün akşamı Gazi Paşa kendisi onuruna verilen yemekte salonda bulunan konuklara Karşıyaka Spor Kulübü sporcularının, yöneticilerinin ve Karşıyakalıların Kurtuluş Savaşında verdikleri büyük mücadeleyi ve göstermiş oldukları kahramanlıkları uzun uzun anlatıp ‘’bundan sonra Kaf Sin Kaf’lı sporcular sırtlarında taşıdıkları formalarında bulunan armalarına şanlı bayrağımızın ay yıldızını ilave etsinler emrini vermiştir.

Bu onur , bu şeref biz Karşıyakalılar için paha biçilmez mirastır. Gazi Paşa’nın bu emanetine sahip çıkmak, korumak ve yüceltmek ile mükellefiz.

Bizler Modern , Aydın , Cumhuriyet Aşığı insanlarız

Biz Atatürk’ün çocuklarıyız, BİZ KARŞIYAKALIYIZ…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP