DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073272-1,25%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “3.Lig Daha Bölgesel Olamaz Mı?”

Cenk Karslı; “3.Lig Daha Bölgesel Olamaz Mı?”

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:49
Cenk Karslı; “3.Lig Daha Bölgesel Olamaz Mı?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “3.Lig Daha Bölgesel Olamaz Mı?”

Ülkedeki ekonomik gidişatın hali ortadayken, millet geçim derdine düşmüşken, temel ihtiyaçları karşılama noktasında problemler yaşanırken spor dünyasının bu olumsuzluklardan etkilenmemesi mümkün değil. Spor dünyası deyince, spora dahil olan tüm paydaşların durumunu düşünmek zorundayız. Belki devletin desteği azalacak, belki TFF’nin şartları değişecek, belki sponsorlar çekilecek, belki kulüpler eskisi kadar yatırım yapamayacak belki de taraftar maç bileti almak, store ürünleri satın almak konusunda daha kontrollü davranacak.

Özellikle 3.lig takımlarının yayın geliri, iddia geliri yada sponsor geliri gibi kazanımlarının olmadığını ya da çok az olduğunu düşünürsek TFF, bu kulüplere giderlerini azaltma konusunda yardımcı olmalıdır. Madem maddi destek veremiyorsunuz, madem gelir kazandıracak proje üretemiyorsunuz o zaman giderleri azaltma konusunda yardımcı olabilirsiniz. 3. Ligde Beni en çok rahatsız eden konu Bergamaspor neden 1552 km uzaklıktaki Batman deplasmanına gidiyor, Iğdır takımı neden 1812 km uzaktaki Kuşadası deplasmanına gidiyor, Karşıyaka neden 1658 km uzaktaki Ağrı deplasmanına gidiyor. Kulüpler neden böyle bir masrafa sokuluyor, maddi açıdan çok büyük imkanlara sahip olmayan kulüplerdeki gencecik sporcular belki de çok tehlikeli ve konforsuz yolculuklar yapıyor, bu insanlar neden bu işkencelere maruz kalıyor ? Bu ülkenin doğusu batısı ve kuzeyi güneyi arasında çok farklı coğrafi koşul ve iklim farklılıkları var. Bazı deplasmanlarda 2 gece konaklamak mecburiyeti doğuyor.  Süper ligdeki yada TFF 1.ligdeki takımların çok güzel imkanları , çok konforlu şartları olabilir  ancak alt liglerde durum öyle değil. Bazı kulüplerin kendine ait antrenman sahası yok, kendine ait yemek yediği dinlendiği bir tesisi yok. Var olanlar için de sahaya bakmak  korumak masraf, tesiste yemek çıkarmak ısınmak barınmak masraf. Bunlar yukarıdan bakınca küçük gibi görünür ama toplamda o kulüpler için büyük masraflar.

Benim hayalimde Türkiye 3.ligi 4 bölgeden oluşuyor.  Nevşehir’e bir nokta koyarsak ve kuzey-güney / doğu-batı yönlerinde bir artı işareti çizersek oluşan 4 bölge kendi içinde maç yapabilir. O bölge dahilindeki takım sayılarına göre istisnalar mutlaka olabilir ancak temelde bu düşüncenin  tartışılabilir olduğunu düşünüyorum. Bu projenin Tüm bölgelerimizdeki takımlar için hem masraf anlamında hem performans anlamında faydalı bir proje olabileceğine inanıyorum. Belki bizim bilmediğimiz detaylar vardır ama en azından gündeme getirip konuşmak lazım

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP