DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049607-1,30%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Arda Gibi Kaç Çocuk Güler!”

Cenk Karslı; “Arda Gibi Kaç Çocuk Güler!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Arda Gibi Kaç Çocuk Güler!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Arda Gibi Kaç Çocuk Güler!”

25 Şubat 2005 Ankara doğumlu bir kardeşimizin dünyanın en önemli kulüplerinden olan Real Madrid’e transfer oluşunu gururla takip ettik. Emre Belözoğlu, Arda Turan, Nihat Kahveci gibi temsilcilerimiz milli takım ve kulüpler seviyesinde bazı başarılar elde edip kendilerini ispatladıktan sonra önemli takımlara transfer yapmıştı ancak Arda Güler bu isimlerden farklı olarak çok daha küçük yaşta henüz ortaya bir ürün koymadan sadece potansiyel yeteneği sayesinde eşini benzerini görmediğimiz bir transfere imza attı. Arda hakkında herkes konuştu, Arda’nın adına herkes konuştu. Bu işler böyledir, süreçte kimse olmaz ama sonuç iyiyse sonuca herkes sahip çıkar. Ben anlamıştım zaten derler, çok belliydi derler… Ben Arda hakkında konuşmayacağım, bizim konumuz Ardalar nasıl ortaya çıkar, nasıl keşfedilir, nasıl geliştirilir, nasıl korunur, ne zaman sahaya sürülür ?

Türk futbol kamuoyu Serhat Pekmezci ismini çok iyi biliyor. Son dönemde Arda transferi sayesinde tekrar gündeme gelmiş olsa da aslen zaten kendisini çok daha önce ispat etmiş bir arkadaşımız. Ben şunu da sorgulamak isterim; Ülkemizde Arda gibi yetenekleri bulabilecek, çok küçük yaşlarda bir futbolcunun gelecekte başarılı olabileceğini öngörebilecek, hem yeteneğini hem karakterini sorgulayabilecek kaç kişi var? Bizim  yeni Ardalar bulabilmek için öncelikle çok sayıda Serhat Pekmezci’ye ihtiyacımız var. Biz yeni Serhat Pekmezciler üretebilmek için ne yapıyoruz? HİÇBİRŞEY!

Bizim futbol kültürümüzde her şey tesadüflere kalmış. Arda’nın buralara gelmesi de  Serhat Hoca gibi bir değerin var olabilmesi de biraz şans, çokça kişisel gayret. Kim bilir Arda ne olumsuzluklar ile mücadele etti, Kim bilir Serhat hoca kimleri ikna etmeye çalıştı? halbuki potansiyel futbol zekası ve futbol kültürü olan arkadaşlar kulüpler ya da TFF tarafından eğitimlere tabi tutulsa, yurtdışı kulüplerde staj imkanı sağlansa, maddi olarak tatmin edilse, teknolojik ve bilimsel malzemeler ile desteklense bu yetişmiş özel insanlar tarafından tarama ve takip işleri yapılsa sonuçlar çok daha olumlu olmaz mı? Yetenekli futbolcuyu bulmak, geliştirmek ve sağlıklı bir kariyer planı yapmak kulüplerin ve TFF’nin birinci görevi olmalıdır.

Ahbap – Çavuş ilişkileri devam ettiği, siyasi figürler transfere müdahale ettiği, altyapılarda sorumlu teknik adamların işine müdahale edildiği, bir yabancı futbolcuya verilen para tüm altyapının bütçesinden 50 katı fazla olduğu sürece biz kaliteli futbolcu yetiştiremeyiz. Serhat Hoca gibi uzmanları maddi ve manevi destekleyeceksiniz, karar mekanizmasında etkili rol vereceksiniz, planlamayı ve yetkiyi teslim edeceksiniz. Yoksa 20 yılda bir çıkan, 85 milyonda bir çıkan oyuncularla kendimizi kandırmaya devam ederiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP