DOLAR 32,5506 -0.03%
EURO 34,9429 0.13%
ALTIN 2.427,53-0,09
BITCOIN 2171677-0,45%
İzmir
26°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu!

Cenk Karslı; Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu!

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 12:15
Cenk Karslı; Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu!

Her Türk evladının ATA’ya olan sevgisi ve saygısı sınırsızdır ancak affınıza sığınarak şunu ifade etmek isterim ki İzmirlinin Karşıyakalının ATA sevgisi bambaşkadır. Semtimize, kutsal topraklara girdiğiniz andan itibaren 7’den 70’e her insanda bu sevgiyi ve saygıyı çok daha yoğun şekilde hissedersiniz, tabiri caizse iliklerinize kadar Atatürk’e, Gazi Mustafa Kemal’e olan bağlılığı yaşarsınız. Ne büyük bir tesadüftür ki Atamız da en değerli varlığını bizlere emanet etmiştir ve Karşıyakalılara olan sevgisini şu sözlerle dile getirmiştir ;Ben, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf beni Karşıyaka’ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar; annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir’i gördüğüm gün evvela Karşıyaka’yı ve orada da sizin  topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm (1925)

Spor, Kültür ve sanatta her zaman öncülük yapmış olan Karşıyaka’nın “ATA ve ANA” temalı bir etkinlik yapması, yine bu konuda örnek olması gerekiyordu ve öyle de oldu. Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu” bu yıl 27. kez gerçekleştirilecek. 7 Kasım 2021 Pazar günü 09.00’da 1500 sporcunun  katılımıyla Anayasa Meydanından  başlayacak olan koşu sahilden devam edip Girne Caddesine girdikten sonra Zübeyde Hanım Kadri’nde son bulacak ve böylelikle 4 kilometrelik parkur koşulmuş olacak. Bu anlamlı koşuya katılmak isteyen kulüplü, ferdi lisanslı sporcular ile yaş kategorisi uygun tüm vatandaşların 3 Kasım 2021 saat 18.00’e kadar http://atadananayasaygikosusu.com adresinden online kayıt yaptırması gerekmektedir.

Koşu, Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak ve koşu esnasında sporcuların yanında hiçbir özel aracın seyrine izin verilmeyecektir, parkurda sadece görevli araçlar seyredebilecektir. Göğüs numaraları, çipler ve koşu tshirtleri 05-06 Kasım 2021 tarihlerinde saat 10.00 ve 20.00 arasında Hilltown Karşıyaka AVM’de dağıtılacak. Online kayıt yaptıran sporcuların göğüs numaralarını almaya covid-19 kurallarını da içeren katılımcı taahhütnamesini imzalayacakları için bizzat gelmeleri gerekecek.

Bir Karşıyakalı olarak bu anlamlı spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyorum, her Karşıyakalının da  bu gururu hissettiğine eminim. Ata ve Zübeyde Ana ile ilgili etkinlikleri yaşatmak, bu faaliyetlere sahip çıkmak her vatan evladının birinci görevidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP