DOLAR 32,4824 -0.06%
EURO 34,8201 -0.55%
ALTIN 2.437,550,07
BITCOIN 2075343-1,24%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Avrupa Şampiyonasının Ardından!

Cenk Karslı; “Avrupa Şampiyonasının Ardından!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Avrupa Şampiyonasının Ardından!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Avrupa Şampiyonasının Ardından!

Uluslararası Basketbol Federasyonu ya da yaygın adıyla FIBA dünya basketbolunun en üst düzey yönetim organıdır ve Uluslararası basketbol yarışmalarını yönetim sorumluluğu 1932 yılında kurulmuş olan bu kuruma aittir. FIBA’nın en önemli organizasyonlarından biri olan U18 Avrupa Şampiyonası 37. kez düzenlendi ve Karşıyaka’mız bu önemli organizasyona ev sahipliği yaptı. Maçlar İzmir’de iki ayrı salonda oynanmış olsa da Milli takımımızın tüm maçlarına, çeyrek finalin – yarı finalin tüm maçlarına ve final maçına ev sahipliği yapmak bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Maç sonuçları, oyuncu performansları, kupalar, madalyalar bir tarafa bu tarz büyük turnuvalardan tecrübeler edinmiş olmak bizler için en önemli kazanımdır. Avrupa’nın en üst seviyedeki 16 Milli takımın oyuncularını, coachlarını izlemek davranışlarını takip etmek, FIBA’nın ve Türkiye Basketbol Federasyonunun organizasyon kabiliyetini gözlemlemek hepimiz için anlamlı oldu. Bu önemli turnuvada  farkında olmadan belki de yakın geleceğin en değerli oyuncularını izledik, belki bu oyuncuların euroleague gibi organizasyonlarda maçlarını izlemek için biletine paramız yetmeyecek. Tabi ki Karşıyakalılar bu maçların öneminin farkındaydı , tüm maçlara büyük ilgi olmasının yanı sıra Mili Takımımızın maçlarında salon ağzına kadar doldu ve güvenlik güçleri kalabalıktan dolayı girişleri kapatmak zorunda kaldı. Karşıyaka’nın genlerinde spor var, kültür var, sanat var. U18 maçında salonu dolduran bir Karşıyaka kim bilir A Milli takım gelse nasıl bir destek oluşturur, tahmin edebilirsiniz.

Karşıyaka’mız üzerine düşeni fazlasıyla yaparken , Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonunda da hummalı bir çalışma temposu vardı. Turnuva başlamadan önce salonun fiziki olarak hazırlanmasının yanı sıra turnuva esnasında aydınlatma, temizlik, ses düzeni gibi bir çok konuda çok hassas ve planlı bir çalışma yapıldı. Günde 4 maçın oynandığı, son maçın 22.30 civarında bittiği ve ertesi sabah erken saatlerde ter antrenmanına gelecek takımların ağırlandığı bu yoğun programda 16 ülke temsilcilerini memnun edebilmek önce Karşıyaka’mız sonra ülkemiz adına çok önemli bir hizmet oldu. Kulübüyle, Belediyesiyle, taraftarıyla, çalışanıyla çok önemli bir sınavdan alnımızın akıyla çıktık ve Karşıyaka olarak şunu ispatlamış olduk; daha büyük organizasyonları hak ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP