DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045170-0,84%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı ; BAYER LEVERKUSEN!

Cenk Karslı ; BAYER LEVERKUSEN!

Bayer Leverkusen, 1904 yılında ünlü ilaç firması Bayer tarafından Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin 165 bin nüfuslu Leverkusen şehrinde kurulmuş spor kulübüdür...

ABONE OL
Mart 5, 2024 12:23
Cenk Karslı ; BAYER LEVERKUSEN!
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Hradecky, Tapsoba, Tah, Hincapie, Stanisic, Xhaka, Andrich, Grimaldo, Tella, Wirtz, Adli… bu isimlerden hangisi size tanıdık geliyor. Belki birini, belki ikisini tanıyorsunuzdur. Bu arkadaşlar 2 hafta önce Bayern Münih takımını 3-0 yendiler. Dünya devi Bayern Münih bu maçta Leverkusen takımına bir isabetli şut atabildi. Bir maçlık performanstan yola çıkarak bir başarı hikayesi yaratacak değilim ancak hikayeyi biraz daha genişletmek mümkün. Bu takım Bundesliga’da oynadığı 23 maçta 19 galibiyet 4 beraberlik alıp hiç yenilgi yüzü görmeden 61 puan topladı ve şu an son 11 sezonun şampiyonu Bayern Münih’in 8 puan önünde lider durumda. Bu arada 2023-2024 sezonunda çıktığı 33 ( 23 lig, 4 kupa, 6 Avrupa kupası ) maçta 29 galibiyet elde eden Xabi Alanso ve öğrencileri daha önce 32 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Bayern Münih’in rekorunu da ele geçirmiş oldu.

Bayer Leverkusen, 1904 yılında ünlü ilaç firması Bayer tarafından Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin 165 bin nüfuslu Leverkusen şehrinde kurulmuş spor kulübüdür. Kulüp, Bizim jenerasyonun hatırlayabileceği 2001-2002 sezonunda Şampiyonlar ligi finali oynaması dışında çok bilinen bir başarıya sahip değil. Real Madrid ile oynanan final maçında Yıldıray, Lucio, Ballack gibi tanıyabileceğimiz isimler ile sahaya çıkmış ancak 2-1 yenilmekten kurtulamamıştı.

Bayer Leverkusen son 10 yılda Bundesliga sıralamasında genellikle ilk 6 içinde olmuş ama hiç ikinci bile olamamış. Bu takımın piyasa değeri 566 milyon Euro, kusursuz bir makine olarak tabir edilen en büyük rakip Bayern Münih’in piyasa değeri 976 milyon Euro

Bu takımdan bahsederken Xavi Alonso’dan bahsetmemek olmaz. 43 yaşındaki teknik adam Sociedad, Liverpool, Real Madrid, Bayern Münih gibi takımlarda üst düzey futbol oynadıktan sonra Real Madrid altyapısında antrenörlük hayatına başladı, daha sonra Sociedad B takımına teknik direktörlük yaptı. Kendini artık hazır hisseden Xavi , Leverkusen’e gelerek Avrupa’nın en büyük liglerinden birinde dünyanın en büyük kulüplerinden birine meydan okuma yolunda büyük bir mesafe katetmiş oldu.

Bu kulüp, bu şehir bundesliga’da Bayern Münih’in mutlak hakimiyetini kabullenmedi, ikinci olsak da büyük başarıdır demedi. Bu başkan, bu teknik direktör elimizde yıldız futbolcular yok bu malzeme ile ne yapılabilir ki demedi. Devrim önce beyinlerde başlar. Yönetenler, teknik kadro, futbolcular ve taraftar en iyisini yapmak için mücadele ederse, zihinsel anlamda engeller aşılırsa, teknik-taktik anlamda kabına sığmayan yenilikler üretilirse olmaz dediklerin olur. Bize bu duyguyu hatırlatan, başka ülkelerde başka liglerde düşük imkanlarla mücadele eden takımlara cesaret veren Leverkusen takımına teşekkür ederiz. Unutmayın cesaret gösterdiğinizde değişim de başlar ve cesaret bulaşıcıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP