DOLAR 32,3673 0.02%
EURO 34,8120 0.03%
ALTIN 2.394,35-0,09
BITCOIN 19196372,60%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Futbolda Düşünce Devrimi Şart!

Cenk Karslı; Futbolda Düşünce Devrimi Şart!

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:54
Cenk Karslı; Futbolda Düşünce Devrimi Şart!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Futbolda Düşünce Devrimi Şart!

Yıllar önce Tromso – Galatasaray maçında Norveç ekibini küçümsemek için  orada sadece penguenler var, futboldan ne anlarlar gibisinden bir yorum yapılmıştı. İşte Türk Futbolunun en büyük sorunu burada başlıyor, kuzey yarım kürede kuzey kutbunda hiç penguen olmadığını bilmeyen yorumcu muhteşem bir özgüven ile cehaletini sergilerken ukala bir dil kullanmaktan da geri kalmamıştı. Sonuç olarak Sözde penguenlerin takımı  Galatasaray’ı  1-0 ve 1-1’lik skorlarla Avrupa Kupasından elemişti. Bu futbol yorumcusu beyefendi 2021 yılında da TV ekranlarında futbol konuşuyor ve bu işten hatırı sayılır para kazanıyor. Anlayacağınız değişen bir şey, aynı tas aynı hamam. En çok da şu cümleye anlam veremiyorum; Norveç’in nüfusu 5,5 milyon bizim nüfusumuz 84 milyon, bu adamların çıkardığı futbolcuyu biz neden çıkaramıyoruz? neden acaba; 20-30 yıldır aynı adamların futbolu konuşuyor ve yönetiyor olmasından dolayı olabilir mi? Nüfus ile verimlilik arasında doğru bir orantı yapabilmeniz için onlar kadar modern ve bilimsel metotlarla, onlar kadar planlı, programlı ve  disiplinli çalışmalar yapmak zorundasınız.

Bu spor köşesinde nüfusu az Hollanda’nın muhteşem  tarım üretiminden ya da nüfusu az Yahudiler ’in dünya ekonomisi üzerindeki gücünden bahsederek konudan uzaklaşmak istemem ancak kalabalık olmanın bir anlam ifade etmediğini anlamamız gerekiyor. 70 bin karınca bir araya gelince bir ceylandan daha mı hızlı koşuyor? 30 bin köstebek birleşse bir arının ürettiği balı üretebilir mi? Sayılar, çokluk gibi ifadeleri tanımlayan nicelikten uzaklaşıp kaliteyi ve verimi anlatan nitelik ile ilgilenmeliyiz.

Ülkemizde bir çok stat var, bir çok antrenör var, bir çok kulüp var, lisanlı çok sayıda sporcu var, sponsorlar var, yayıncı kuruluş var, devletin ve yerel yönetimlerin desteği var, taraftar katkısı var. Peki bu kadar var olan şeyin içinde neden verim ve performans yok. Bilimsel antrenman metotlarına ulaşmanın bu kadar kolay olduğu, spor adamlarını ülkemize getirebilmenin bu kadar kolay olduğu bir dönemde neden gelişim yetersiz? Futbol kültürünü oluşturan herkesin eğitilmesi gerekir, top toplayan çocuktan Federasyon Başkanına kadar herkesi gözde geçirmek zorundayız. Maçların yarısı yerde yatarak diğer yarısı da hakeme itirazla geçiyor. Bu kültür yapılanmasına el atmadığımız sürece kuzey kutbunda penguen yaşadığını zanneden öz güvenli cehaletten kurtulamayız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP