DOLAR 32,5475 0%
EURO 34,8304 -0.11%
ALTIN 2.433,470,15
BITCOIN 21774010,78%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Hızlı Futbol!”

Cenk Karslı; “Hızlı Futbol!”

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:53
Cenk Karslı; “Hızlı Futbol!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Hızlı Futbol!”

Çağımızın bir gereği olarak arabalar, trenler, uçaklar , telefonlar, tabletler,  iletişim, ilişkiler, duygular her şey ama her şey daha hızlı olmak zorunda. Hız artık her platformda aradığımız birinci isteğimiz olmuş durumda. Sporun bir çok branşında olduğu gibi futbolda da hız artık çok önemli bir özellik oldu. Rakibi alt edebilmek, rakibe üstünlük sağlayabilmek için kullanılan en önemli silah; “HIZ!”

Avrupa liglerinin en iyi takımlarına baktığımızda göze hoş gelen, seyir zevkini üst seviyeye çıkaran, rakiplerine üstünlük sağlayan, çok gol atıp kolayca gol pozisyonuna giren takımların ortak özelliği hızlı futbol oynuyor olmalarıdır. Hız deyince lütfen sadece fiziksel hızdan bahsettiğimi düşünmeyin zihinsel ve algı anlamında da hızlı olan özel oyuncular futbol adına bize güzel sahneler izlettiriyor. Baskı altında, yorgunken de doğru kararı en hızlı şekilde verebilmek hızlı düşünebilme yeteneğinin en belirgin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’da yakından takip etmediğimiz bir çok takım ve teknik adam hızlı oyun ile çok kaliteli çalışmalar yapıyor ve sonuçlar alıyor, bizler daha çok popüler olan Manchester City ve Liverpool gibi takımları, teknik adamları ve oyuncuları takip ediyoruz.

Peki bu hızlı oyun hadi oynayalım deyince yapılacak bir şey mi? madem çok etkili bir oyun, neden sadece bazı takımlar bu oyunu oynuyor? Cevabı çok basit; hızlı oyun oynamak için bu oyun yapısına uygun oyuncular ve bu oyun yapısına uygun bir stratejiniz olmalı, antrenmanlarınızı buna göre planlamanız gerekir. Hızlı oynamak başkadır, kontra atak oynamak başkadır, acele etmek başkadır. Hızlı futbolda top ayağınıza gelmeden karar verirsiniz, pasın şiddeti ve yönü çok önemlidir, çok çabuk oyunun yönünü değiştirmeniz gerekir, rakip defansın derinliğine oynamanız gerekir, topun olmadığı yerde doğru yerlere boş koşular yapıp pas alternatifleri oluşturmanız gerekir. Kontra atak ise rakibi eksik yakaladığınız zaman az pas ile bir an önce kaleye gidebilmektir. hızlı oyunda rakip defans yerleşmiş olsa bile oyun zekası, top tekniği ve çabukluğu gelişmiş oyuncular ile pozisyon bulmanız kaçınılmaz olacaktır. 90 dakika boyunca devamlı bindirme, devamlı yüksek tempo yapmak çok zor olacaktır ancak büyük teknik adam ve büyük futbolcu farkı burada ortaya çıkıyor. Fiziksel olarak hazırlanmadan, algı problemi olan yanlış sporcuyla, üzerine çokça antrenman yapmadan Hızlı oyun oynayamazsın. O işler öyle kolay olmuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP