DOLAR 32,5895 0.34%
EURO 34,8495 0.32%
ALTIN 2.498,570,58
BITCOIN 21127893,71%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Karşıyaka’da Sporun Çeşitliliği!”

Cenk Karslı; “Karşıyaka’da Sporun Çeşitliliği!”

ABONE OL
Mayıs 16, 2022 17:52
Cenk Karslı; “Karşıyaka’da Sporun Çeşitliliği!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Karşıyaka’da Sporun Çeşitliliği!”

Bazı semtler vardır, sporun bir branşı ile öne çıkarlar. Bir bakarsınız herkes hentbol taraftarı olmuş, çocukların hepsi hentbolcu olmak ister. Maddi imkanları ve sınırlı gücü spesifik bir noktaya harcamayı daha anlamlı bulurlar ve bu odaklanma sayesinde beklenenden daha büyük ölçekli başarılar elde edilir. Bazen ülkeler bile belli bir spor branşı ile anılmayı tercih ediyorlar.

Karşıyaka’mızda ise durum çok daha farklı. Her ne kadar profesyonel anlamda insanımızın ilgisi futbol, basketbol ve voleybol üzerinde olsa da kesinlikle bunlarla yetinmeyen bir kitlemiz var. Klasik tabirle 7’den 77’ye herkesin kültür ve sporla ilgilendiği bir semtte yaşamak insanın içindeki yaşama sevincini ve geleceğe olan ümidini arttırıyor. Semtimizin her köşesinde her yaş grubundan insanları farklı sporlar yaparken görmek mümkün. Bir yanda U9 futbol takımının antrenmanı varken bir yanda 40 yaş üstüne hitap eden Master futbol takımlarını izleyebilirsiniz. 6 yaşında bir çocuğun cumartesi günü cimnastik dersine koşa koşa gittiğine de şahit olursunuz 45 yaş üstü kadınların soğuk ve karanlık bir kış akşamında salonda basketbol antrenmanı yapmasına da…

Çocuklarını havuza getiren velilerin park yeri bulmakta zorlandığı yerdir Karşıyaka. Genlerinde voleybolu taşıyan, doğuştan manşetin ne olduğunu bilen, sayı alınca gol diye bağırmayan taraftarın yaşadığı yerdir Karşıyaka. Koca koca hakemlerin görmediği hatalı yürümeyi görüp aynı anda senkronize şekilde ayağa kalkıp itiraz eden çocukların büyüdüğü yerdir Karşıyaka. Bostanlı’da sabah sporlarında pilates, yoga yapanları da görürsünüz, sahilde koşan 65 yaş üstü insanları da… Bisiklet yolunda gezen bir ailenin, kano ile açılan sporculara el sallayışı yüzünüzde tatlı bir gülümseme oluşturacaktır. Toplu halde koşanlarıyla, tenis kortunda sıra bekleyenleriyle rengarenk bir spor mozaiği oluşturan bu insanlar gelecek nesillere de bu kültürü aktararak spor kültürünün gelişmesine ve devam etmesine katkıda bulunuyor.

Spor yapan insanın dünyaya bakış açısı, içsel mutluluğu, sosyal becerileri, empati yeteneği çok daha farklı oluyor. Bu anlamda spora düşkün insanların olduğu bir semtte yaşamak bizler için büyük avantaj. Farklı seslere, farklı renklere saygı duyan insanların farklı kültürel faaliyetlere de ilgi duyması toplumun gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. Aktif olarak katılmanın ya da yetenek anlamında yapma imkanımızın olmadığı branşların da izleyicisi olmak o branşın gelişiminde etkili olacaktır.

Spordaki çeşitliliğin ve renkliliğin marka semti Karşıyaka’dan sevgiler…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP