DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2036850-2,60%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Kime Göre Neye Göre!”

Cenk Karslı; “Kime Göre Neye Göre!”

ABONE OL
Mayıs 3, 2022 14:12
Cenk Karslı; “Kime Göre Neye Göre!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Kime Göre Neye Göre!”

Ben başarıyı mevcut şartlar içinde en iyisini yapabilmek olarak tanımlıyorum. Köyde, zor şartlarda ve imkansızlıklar içinde yaşayan bir öğrencinin bitirdiği lise, kendine ait bir ders çalışma odası olan, dershanelerde hazırlanan şehirde yaşayan bir öğrencinin kazandığı üniversiteden çok daha değerlidir. Sportif anlamda da, ticaret hayatında da hayatın her noktasında şartlar hiçbir zaman eşit olmadı ve olmayacak. Hayat bazılarına iş, ev, sağlık, kariyer imkanları için tüm kapıları sonuna kadar açarken bazılarına da türlü türlü sorunlar çıkarıyor. Önemli olan zor şartlara uyum sağlayarak başarıya ulaşabilmek. Başarıdan kasıt nedir, kim neye göre başarılı ya da başarısız olunuyor?

Puan durumuna bakarsak Galatasaray ve Beşiktaş  Giresunspor’dan daha başarılı görünür ancak Bu sene süper lige çıkan Giresunspor’un bütçesine, taraftar gücüne, tarihine, Avrupa tecrübesine, medya gücüne bakarsak ilk senesinde lige tutunmuş olması bence daha büyük başarı. Bu arada Galatasaray ve Beşiktaş’ın kadro değerleri Giresunspor’un 4 katı civarında. Kadro değerleri üzerinden basit bir değerlendirme yapacak olursak 133 milyon Euro ile süper ligin en büyük bütçeli takımı olan Fenerbahçe’nin ligde ikinci olması bence başarısızlıktır. En düşük bütçeye sahip takım olan Yeni Malatyaspor bütçesine paralel bir performans göstererek haftalar öncesinde ligden düştü. Süper ligde bütçesine oranla en başarılı kulüp Konyaspor. 3 katı bütçe ve  Şampiyonluk hedefi ile lige başlayan takımlar sapır sapır dökülürken Konyaspor’un 40 milyon bütçe ile lig ikinciliği için mücadele vermesi doğru işler yaptığının kanıtıdır. İngiltere Ligindeki en büyük rezalet de Arsenal’in 500 milyon Euro bütçe ile 4. sırada olması ancak Manchester United’in 750 milyon Euro bütçe ile 6. sırada olması.

Şu ana kadar tek bir kriter üzerinden yani bütçe üzerinden bir başarı değerlendirmesi yaptık ancak tek kriter değerlendirme için doğru olmaz. Sonuç olarak sporda, ticarette, hayatın her noktasında maddi gücü alt edebilecek taktikler ve çözümler  her zaman bulunmuştur. Doğru antrenör, çözüm odaklı yöneticiler, oyuncu grubunun özelliklerine uygun oyun taktiği ile başarıya ulaşmayı da bilmek gerekiyor. Gençlerbirliği takımı yıllarca kendi bünyesinden yetiştirdiği Türk oyuncular ve ucuza bulduğu siyahi oyuncularla şampiyonluğa oynayan takımların korkulu rüyası oldu, zamanı gelince siyahi oyucuları satarak da maddi gelirler elde etti. Bu döngü uzun yıllar devam etti ancak sistemin kurucusu sistem dışında kalınca Gençlerbirliği alt lige düştü. Bazen ligde kalmak başarıdır, bazen ligi 2. bitirmek başarısızlıktır. İçinde bulunduğumuz şartlar önemli ancak şartların ötesinde başarı elde etmek de bizlerin elinde.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP