DOLAR 32,3450 -0.05%
EURO 34,7951 -0.01%
ALTIN 2.388,87-0,32
BITCOIN 19170181,22%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; Mental Olarak Hazır Mısın?

Cenk Karslı; Mental Olarak Hazır Mısın?

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 12:22
Cenk Karslı; Mental Olarak Hazır Mısın?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; Mental Olarak Hazır Mısın?

Bilgiye ulaşmanın, bilimsel antrenman yöntemlerini güncel olarak takip etmenin çok kolay olduğu bu dönemde bir insanın eksik bilgi ile yaşıyor olmasının tek sebebi kendi ilgisizliği ya da tembelliğidir. Teknolojinin, internetin hayatımıza bu kadar girmesi ve spor ile ilgili yayınların, videoların , bilgilerin bu kadar yoğun şekilde paylaşılması neticesinde bugün artık dünyanın diğer ucundaki bir takımın , bir sporcunun antrenmanını takip etmek işten bile değil

Bilimi, teknolojiyi ve günceli herkesin yakından takip edebildiği, üst düzey takımların benzer antrenman planlarını uyguladığı , beslenme – dinlenme hakkında ortak bilgilere sahip olunan bu süreçte ayırt edici ve fark yaratacak hazırlığın; mental hazırlık olduğuna inanıyorum.

Kelime olarak mental, zihinsel anlamına gelmektedir. Sporda mental hazırlık ise yapılacak olan bir sportif hareketin uygulaması olmaksızın yoğun bir şekilde zihinde canlandırılması olarak ifade edilmektedir ancak benim bakış açıma göre bu hazırlık sadece sportif hareketlerle sınırlı kalmamaktadır. Mental hazırlanmayı kendi dünyamda; antrenmana, müsabakaya ve spor hayatının şartlarına hazırlık olarak bölümlere ayırıyorum. Bu ayrımı bilimsel bir veriye dayanarak değil kendi tecrübelerime dayanarak yapıyorum. 10 yaşından başlayarak profesyonel sporcu olup olmayacağın belli olmadığı halde herkes yaz tatili yaparken yorucu antrenmanlar yapmaya mental olarak hazır mısın? sporculuk hayatın boyunca karşılaştığın haksızlıklar ve şanssızlıklara rağmen aynı istekle ve disiplinle çalışmaya mental olarak hazır mısın? arkadaşların cuma , cumartesi gecesi eğlenirken ertesi gün maçın olduğu için evde dinlenmeye, arkadaşların canının istediğini yerken sağlığın ve performansın için doğru beslenmeye mental olarak hazır mısın? sadece sosyal hayatı düzenlemek yetmez; deplasman yada iç saha baskısına, müsabaka içindeki değişkenlere , hakem hatalarına, kazanma – kaybetme durumlarında davranışlarını kontrol etmeye mental olarak  hazır mısın? ne zaman riske girilir, ne zaman kırmızı kart görmek mantıklı  olur, stres altında doğru kararları vermeye mental olarak hazır mısın?

Zihinsel hazır olmanın bireysel ve grup anlamında çalışmasını yapan sporcular, takımlar performans olarak birkaç adım öne çıkacaktır. Şampiyon olmak için, kazanan sporcu olmak için saha içi antrenmanı yetmez. Zihin karar verir, vücut uygular. Zihin hazır değilse tüm hazırlıklar çöpe gider.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP